Kalkyler som beslutsunderlag
ISBN9789144080963
Upplaga7
FormatHäftad
FörfattareGöran Andersson
Publiceringsår2013-01-21
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor252
SpråkSvenska

Häftad • 2013-01-21

Kalkyler som beslutsunderlag

av Göran Andersson

 • ISBN: 9789144080963
 • Upplaga: 7
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2013-01-21
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 252
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

353 kr

Ej tillgänglig

399 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -43% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Gadzhi R
  259 kr

  Bra skick

 • Petra S
  309 kr

  Ny

Om Kalkyler som beslutsunderlag

Boken Kalkyler som beslutsunderlag släpptes år 2013 och är skriven av Göran Andersson.

Den består av 252 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Kalkyler som beslutsunderlag begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 153 kr (43%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok ger en enkel och pedagogisk introduktion i företags­ekonomisk kalkylering. Den har under mer än tre decennier använts vid många universitet, högskolor och studieförbund samt i företagsintern utbildning och sålts i över 100 000 exemplar. Kalkyler som besluts­underlag (upplaga 6) var ibland alltför omfattande som elementär kalkylbok. Den utvecklas nu genom en uppdelning i två böcker. För det första utökas den till en ny, mer allomfattande ekonomistyrbok, Ekonomistyrning, beslut och handling. För det andra minskas den till Kalkyler som beslutsunderlag (upplaga 7) som fokuseras på förkalkylering. I Kalkyler som beslutsunderlag (upplaga 7) utgår kapitlen om linjär programmering, internprissättning, uppföljning och kontroll och standardkostnadsanalys.Traditionell förkalkylering och investeringsbedömning är viktiga moment som kompletteras med modernare inslag som abc-kalkylering. Ett betydande utrymme ges åt begrepp och modeller för styrning av aktiviteter och processer, t.ex. balanserat styrkort, aktivitetsbaserad styrning, lean, just in time, nollfel, målkostnadsanalys, livscykelkostnad, kostnadslåsning, kaizen och business process re-engineering, BPR.I de kapitel där så är möjligt finns demonstrationsexempel som konkre­tiserar kalkyleringens begrepp och modeller. Det finns också diskussions- och arbetsuppgifter till varje kapitel. Kalkylering sätts in i ett större sammanhang och därigenom visas dess möjligheter och begränsningar.Övningsboken innehåller många uppgifter med lösningsförslag. Sammantaget är ambitionen att boken skall vara en lättläst och lättförståelig introduktion i kalkylering.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 200 kr   Spara 43% mot nypris
 Letar efter nypriser..