Kalkyl och budget : grundläggande om kalkylering och budgetering
ISBN9789144116105
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareGöran Andersson, Jan Greve
Publiceringsår2016-08-12
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor260
SpråkSvenska

Häftad • 2016-08-12

Kalkyl och budget : grundläggande om kalkylering och budgetering

av Göran Andersson och Jan Greve

 • ISBN: 9789144116105
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2016-08-12
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 260
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -15% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Zerina I
  379 kr

  Ny

Om Kalkyl och budget : grundläggande om kalkylering och budgetering

Boken Kalkyl och budget : grundläggande om kalkylering och budgetering släpptes år 2016 och är skriven av Göran Andersson och Jan Greve.

Den består av 260 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Kalkyl och budget : grundläggande om kalkylering och budgetering begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 68 kr (15%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad ska företaget satsa på? En ny serie med produkter, en effektivare produktion eller kanske en ny anläggning eller maskin? För att ta detta beslut krävs ett beslutsunderlag i form av en kalkyl, exempelvis en produktkalkyl eller en investeringskalkyl. En kalkyl ger en grund att stå på och upprättas inför beslut om ett kalkylobjekt – det kan vara ett projekt eller en produkt, komponent, produktionsmetod, order, produktionsvolym, avdelning, aktivitet, kund eller marknad.Budgetering kan betyda ekonomisk planering. Genom att planera för framtiden försöker företaget att samordna sina resurser på ett effektivt sätt samtidigt som man vill skapa utrymme för ett visst mått av handlingsfrihet. Men budgeten kan också fungera som ett administrativt hjälpmedel. Genom budgeten klargörs ansvarsområden och ansvar delegeras.Kalkyl och budget ger en pedagogisk introduktion till såväl kalkylering som budgetering, vilka tillsammans utgör en viktig del i företagets ekonomistyrning. Boken ger även en övergripande bild av företagets styrning i allmänhet och av företagsekonomins grundbegrepp. Kalkyl och budget är en sammanläggning av kapitel från Kalkyler som beslutsunderlag av Göran Andersson och Budget av Jan Greve och är framtagen efter önskemål från Institutionen för service management och tjänstevetenskap, Campus Helsingborg, Lunds universitet. Den som vill fördjupa sig i kalkylering eller budgetering kan med fördel använda sig av dessa böcker i sin helhet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 379 kr   Spara 15% mot nypris
Ny från 447 kr