Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen
ISBN9789172233157
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareMattias Nilsson
Publiceringsår2008-04-01
FörlagJure Förlag
Antal sidor76
SpråkSvenska

Häftad • 2008-04-01

Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen

av Mattias Nilsson

 • ISBN: 9789172233157
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-04-01
 • Förlag: Jure Förlag
 • Antal sidor: 76
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sofia L
  84 kr

  Bra skick

Om Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen

Boken Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen släpptes år 2008 och är skriven av Mattias Nilsson.

Den består av 76 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Jure Förlag.

Köp Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 84 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Samhället är uppbyggt av lagar och regler - något som inte bara påverkar juristers arbete. Detta är en lärobok skriven för studenter som läser juridik som en större eller mindre del av sin utbildning, men som inte ska bli jurister. Alla som arbetar med rättsregler behöver inte bara specialkunskap inom sitt eget område utan också en förståelse för rättssystemet som helhet, för hur man arbetar med juridik och olika rättskällor. Boken är skriven för att kunna användas både på allmänna introduktionskurser i juridik och på grundkurser som inriktas mot särskilda rättsområden. I boken behandlas bland annat vad juridik är och hur olika rättsregler är uppbyggda; den juridiska metoden, de olika rättskällorna och hur man kan söka juridisk information - hur man tolkar lag och läser rättsfall. Dessutom beskrivs lagstiftningsprocessen och skillnaderna mellan olika rättsområden. I ett avsnitt behandlas också hur man skriver en promemoria i ett juridiskt ämne. Till denna tredje upplaga har innehållet omarbetats främst mot bakgrund av förändringar inom domstolsorganisationen, grundlagsändringarna som har trätt ikraft i januari 2011 och EU:s Lissabonfördrag. Mattias Nilsson är advokat verksam vid White & Case Advokatbyrå i Stockholm. Han undervisar studenter på juristutbildningen i Stockholm och studenter på andra utbildningar vid KTH, Högskolan i Gävle och Folkuniversitetet samt yrkesverksamma. Han har tidigare arbetat som journalist.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 84 kr
 Letar efter nypriser..