Juridiken - En introduktion till rättsvetenskapen
ISBN9789172232686
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2006-10-24
FörlagJure Förlag
Antal sidor73
SpråkSvenska

Häftad • 2006-10-24

Juridiken - En introduktion till rättsvetenskapen

 • ISBN: 9789172232686
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2006-10-24
 • Förlag: Jure Förlag
 • Antal sidor: 73
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -12% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Per-Ola F
  109 kr

  Bra skick

Om Juridiken - En introduktion till rättsvetenskapen

Boken Juridiken - En introduktion till rättsvetenskapen släpptes år 2006.

Den består av 73 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Jure Förlag.

Köp Juridiken - En introduktion till rättsvetenskapen begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 15 kr (12%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Samhället är uppbyggt av lagar och regler - något som inte bara påverkar juristers arbete. Detta är en lärobok skriven för studenter som läser juridik som en större eller mindre del av sin utbildning, men som inte ska bli jurister. Alla som arbetar med rättsregler behöver inte bara specialkunskap inom sitt eget område utan också en förståelse för rättssystemet som helhet, för hur man arbetar med juridik och olika rättskällor. Boken skall kunna användas både på introduktionskurser i juridik och på kurser som inriktas mot särskilda rättsområden. I boken behandlas bland annat vad juridik är och hur olika rättsregler är uppbyggda; den juridiska metoden, de olika rättskällorna och hur man kan söka juridisk information - hur man tolkar lag och läser rättsfall. Dessutom beskrivs lagstiftningsprocessen och skillnaderna mellan olika rättsområden. I ett avsnitt behandlas också hur man skriver en promemoria i ett juridiskt ämne. Mattias Nilsson är biträdande jurist vid White & Case Advokatbyrå i Stockholm och arbetar med processrätt. Han undervisar såväl studenter på juristutbildningarna i Stockholm och Örebro, som studenter på andra utbildningar vid KTH och Folkuniversitetet. Han har tidigare arbetat som journalist.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 109 kr   Spara 12% mot nypris
Ny 124 kr