Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete
ISBN9789144051598
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAnna Hollander, Katarina Alexius Borgström
Publiceringsår2009-02-10
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor216
SpråkSvenska

Häftad • 2009-02-10

Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete

av Anna Hollander och Katarina Alexius Borgström

 • ISBN: 9789144051598
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-02-10
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 216
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

426 kr

Ej tillgänglig

479 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare -77% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Matilda P
  178 kr

  Ny

 • Sanna B
  209 kr

  Ny

 • Emilie E
  239 kr

  Bra skick

 • Gloria M
  259 kr

  Bra skick

 • Eva A
  279 kr

  Bra skick

 • Nathalie S
  279 kr

  Bra skick

Om Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete

Boken Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete släpptes år 2009 och är skriven av Anna Hollander och Katarina Alexius Borgström.

Den består av 216 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 327 kr (77%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete analyserar rättens funktioner, betydelse och användbarhet inom rättsvetenskap och samhällsvetenskap i allmänhet och socialt arbete i synnerhet. Syftet med antologin är att visa att rätten är en oundviklig del av socialt arbete, eftersom rättsreglerna kan påverka människors levnadsvillkor och beteenden på ett genomgripande sätt. Rättsvetenskapliga teorier och metoder behövs för att få kunskap om såväl rättsreglernas innehåll som rättens samhälleliga funktioner och effekter. Socialrätten, som socionomer främst kommer i kontakt med, består ibland av målinriktad ramlagstiftning. Tillämpning av socialrätt förutsätter både juridiska och socialt yrkesspecifika kunskaper. Eftersom bedömningar och beslut skall anpassas till enskilda människors individuella behov kan rättssäkerhet i bemärkelsen likabehandling och förutsebarhet många gånger vara svårt att uppnå. I boken påvisas behovet av medvetenhet om ekonomiska, politiska, sociala och psykologiska maktförhållandens inverkan på rätten och rättstillämpning i socialt arbete. Antologin innehåller två delar. I den första delen presenteras rättsdogmatiken och andra rättsliga perspektiv. I den andra delen finns praktiska exempel relaterade till rättens funktioner i det sociala arbetet. Boken vänder sig till studerande på socionomprogrammet och juristprogrammet samt till yrkesverksamma socionomer och jurister.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 99 kr   Spara 77% mot nypris
 Letar efter nypriser..