Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan
ISBN9789151102399
Upplaga4
FormatHäftad
Publiceringsår2019-06-27
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2019-06-27

Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan

 • ISBN: 9789151102399
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2019-06-27
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

339 kr

Ej tillgänglig

439 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -9% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nicole B
  309 kr

  Bra skick

Om Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan

Boken Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan släpptes år 2019.

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 30 kr (9%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det är svårt att tänka sig ett fungerande samhälle utan lagar. Lagar är ett system av regler som skapar ett ramverk för hur vi agerar. De både underlättar samarbete och sätter gränser för vårt handlande. Den demokratiska värdegrunden är också ett slags ramverk som påverkar mycket av vårt liv och de offentliga institutionerna.Juridik i professionellt lärarskap handlar om både lagar och värderingar i svenska skolor, fritidshem och förskolor. Den sammanfattar den lagliga grund som reglerar lärares arbete och innehåller både hänvisningar till lagtexter och exempel från vardagen i skolan. Boken kan användas dels som ett uppslagsverk av alla som arbetar i skolan, dels som underlag för en diskussion och ett problematiserande av den värdegrund som grundlagar, lagar och andra styrdokument ger uttryck för.Områden som behandlas är bland annat myndighetsutövning, offentlighet och sekretess, ordningsregler, kameraövervakning, fotografering, diskriminering, anmälan till socialen, tvångsåtgärder och upphovsrätten. I boken diskuteras även det multikulturella samhällets betydelse för skolan och hur skolpersonal kan handskas med mobbning och rasism. Författaren diskuterar också innehållet i den demokratiska värdegrunden, både generellt och för att klargöra vad det innebär för arbetet i skolan. Bokens fjärde upplaga är uppdaterad med hänsyn till EU:s gemensamma dataskyddsförordning (GDPR) samt ändringar i skollagen och andra rättskällor.Marco Nilsson är docent i statsvetenskap och verksam vid Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University.  

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 309 kr   Spara 9% mot nypris
 Letar efter nypriser..