Juridik i professionellt lärarskap 3:e uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan
ISBN9789140692313
Upplaga3
FormatHäftad
Publiceringsår2016-07-12
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor164
SpråkSvenska

Häftad • 2016-07-12

Juridik i professionellt lärarskap 3:e uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan

 • ISBN: 9789140692313
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2016-07-12
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 164
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Eva K
  124 kr

  Ny

 • Jonathan J
  209 kr

  Bra skick

Om Juridik i professionellt lärarskap 3:e uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan

Boken Juridik i professionellt lärarskap 3:e uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan släpptes år 2016.

Den består av 164 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Juridik i professionellt lärarskap 3:e uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 124 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det är svårt att tänka sig ett fungerande samhälle utan lagar. Lagar är ett system av regler som skapar ett ramverk för hur vi agerar. De både underlättar samarbete och sätter gränser för vårt handlande. Den demokratiska värdegrunden är också ett slags ramverk som påverkar mycket av vårt liv och de offentliga institutionerna. Juridik i professionellt lärarskap handlar om både lagar och värderingar i svenska skolor, fritidshem och förskolor. Den sammanfattar den lagliga grund som reglerar lärares arbete och innehåller både hänvisningar till lagtexter och exempel från vardagen i skolan. Boken kan användas dels som ett uppslagsverk av alla som arbetar i skolan, dels som underlag för en diskussion och ett problematiserande av den värdegrund som grundlagar, lagar och andra styrdokument ger uttryck för. Områden som behandlas är bland annat myndighetsutövning, offentlighet och sekretess, ordningsregler, kameraövervakning, fotografering, diskriminering, anmälan till socialen, tvångsåtgärder och upphovsrätten. I boken diskuteras även det multikulturella samhällets betydelse för skolan och hur skolpersonal kan handskas med mobbning och rasism. Författaren diskuterar också innehållet i den demokratiska värdegrunden, både generellt och för att klargöra vad det innebär för arbetet i skolan. Bokens tredje upplaga är uppdaterad och innehåller ett nytt kapitel om arbetsrätt. Marco Nilsson är filosofie doktor i statsvetenskap och verksam vid Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 124 kr