Juridik för socialt arbete 3 uppl.
ISBN9789140696977
Upplaga3
FormatHäftad
Publiceringsår2018-08-07
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2018-08-07

Juridik för socialt arbete 3 uppl.

 • ISBN: 9789140696977
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2018-08-07
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna J
  399 kr

  Bra skick

 • Olla M
  400 kr

  Ny

Om Juridik för socialt arbete 3 uppl.

Boken Juridik för socialt arbete 3 uppl. släpptes år 2018.

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Juridik för socialt arbete 3 uppl. begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 399 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Socialtjänstens uppdrag är att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhället. Inom socialtjänstens område är det viktigt att vara förtrogen med de lagar som reglerar socialtjänsten, och att i arbetet kunna använda juridiska kunskaper som verktyg. Den här boken är en introduktion till juridik i socialt arbete för blivande socionomer, men även för andra med intresse för socialtjänstens arbete. Utgångspunkten är socionomen som rättstillämpare av socialtjänstlagen (SoL), socialtjänstförordningen (SoF), lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), lagen (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) samt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Bokens tredje upplaga är uppdaterad och reviderad med beaktande av ändrade regler såsom den nya förvaltningslagen som gäller från 1 juli 2018, och med beaktande av ny rättspraxis. Therése Fridström Montoya (red.) är docent i civilrätt, jur. dr i offentlig rätt och socionom, verksam vid juridiska institutionen, Uppsala Universitet.  Åsa Alfvengren är adjunkt vid Umeå universitet och undervisar i socialrätt och civilrätt på socionomprogrammet och juristprogrammet samt på polisutbildningen.Therese Bäckman är jur.dr i offentlig rätt samt universitetslektor i offentlig rätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.Pernilla Leviner är docent och universitetslektor i offentlig rätt vid Juridiska fakulteten samt biträdande föreståndare för och styrelseledamot i Barnrättscentrum vid Stockholms universitet.Anna-Sara Lind är professor i offentlig rätt vid Juridiska fakulteten, Uppsala universitet.Ann-Christine Petersson Hjelm är jur.dr och verksam som universitetslektor i rättsvetenskap vid Juridiska institutionen, Umeå universitet och vid Företagsekonomiska institutionen, Uppsala universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 399 kr
 Letar efter nypriser..