Jämlikhet och mångfald : demokrati och medborgarskap i en global tidsålder
ISBN9789171731999
FormatHäftad
FörfattareSeyla Benhabib
Publiceringsår2004
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor276
SpråkSvenska

Häftad • 2004

Jämlikhet och mångfald : demokrati och medborgarskap i en global tidsålder

av Seyla Benhabib

 • ISBN: 9789171731999
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 276
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Amanda B
  159 kr

  Bra skick

Om Jämlikhet och mångfald : demokrati och medborgarskap i en global tidsålder

Boken Jämlikhet och mångfald : demokrati och medborgarskap i en global tidsålder släpptes år 2004 och är skriven av Seyla Benhabib.

Den består av 276 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Jämlikhet och mångfald : demokrati och medborgarskap i en global tidsålder begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Seyla Benhabib tar i denna bok upp de utmaningar som våra dagars identitetspolitik och kulturkonflikter ställer liberala demokratier inför. Hon vänder sig mot föreställningen om kulturer som distinkta helheter, framhåller deras internt omstridda karaktär och argumenterar för möjligheten och nödvändigheten av »komplexa kulturella dialoger» som löser upp rigida gränser mellan »oss» och »dem». Benhabibs utgångspunkt är en diskursetisk modell, baserad på de två grundnormerna universell respekt och egalitär ömsesidighet, och hon försvarar en deliberativ demokratimodell som det bästa institutionella svaret på de mångkulturella dilemman. Hennes diskussion baserar sig på erfarenheterna av identitetspolitik i olika delar av världen och hon belyser särskilt konflikter kring kvinnors och barns rättigheter. Mot bakgrund av en analys av de förändringar som medborgarskapet idag genomgår i Europa till följd av politisk integration och invandring, reser Benhabib frågan om möjligheterna av ett demokratiskt medborgarskap bortom nationalstaten. Seyla Benhabib är professor i statsvetenskap och filosofi vid Yale University. Av Benhabib har Daidalos tidigare utgivit Autonomi och gemenskap. Kommunikativ etik, feminism och postmodernism (1994).

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr
 Letar efter nypriser..