Islam
ISBN9789144017167
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareJohn L Esposito
Publiceringsår2001-09-10
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor348
SpråkSvenska

Häftad • 2001-09-10

Islam

av John L Esposito

 • ISBN: 9789144017167
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2001-09-10
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 348
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Svante M
  109 kr

  Bra skick

Om Islam

Boken Islam släpptes år 2001 och är skriven av John L Esposito.

Den består av 348 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Islam begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I detta översiktsverk presenteras islamiska trosföreställningar och bruk från islams födelse på 600-talet till dess nutida uppblomstring. Författaren skildrar religionens utveckling med dess historiska och politiska inflytande. Han diskuterar de former som den islamiska tron har antagit inom rätt, teologi och mystik och beskriver muslimers strävan att definiera och följa ett islamiskt sätt att leva. Den svenska utgåvan är baserad på den amerikanska bokens tredje upplaga, vilken är uppdaterad och utökad för att spegla de muslimska kulturernas verkliga mångfald. Här finns t.ex. en studie av Pakistan och i ett avsnitt om islam i väst utforskas betydelsen av den muslimska närvaron i USA, Storbritannien och övriga Europa. Inflytelserika ledare som Malcolm X och Louis Farrakhan behandlas. I slutkapitlet diskuterar John L. Esposito modernt muslimskt tänkande i frågor som religiös pluralism, demokrati och mänskliga rättigheter. Med sin breda uppläggning ger den här boken en klar inblick i en av världens största religioner och är lämplig för kurser i islamologi, jämförande religionsvetenskap och Mellanösterns historia och kultur.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 109 kr
 Letar efter nypriser..