Introduktion till strukturmekaniken
ISBN9789144051253
Upplaga4
FormatHäftad
FörfattareOla Dahlblom, Anders Olsson, Susanne Heyden, Göran Sandberg
Publiceringsår2008-01-11
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor307
SpråkSvenska

Häftad • 2008-01-11

Introduktion till strukturmekaniken

av Ola Dahlblom, Anders Olsson, Susanne Heyden och Göran Sandberg

 • ISBN: 9789144051253
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-01-11
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 307
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Lenny N
  209 kr

  Bra skick

Om Introduktion till strukturmekaniken

Boken Introduktion till strukturmekaniken släpptes år 2008 och är skriven av Ola Dahlblom, Anders Olsson, Susanne Heyden och Göran Sandberg.

Den består av 307 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Introduktion till strukturmekaniken begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok är tänkt att användas vid inledande kurser i byggnadsmekanik och hållfasthetslära på civilingenjörs- och högskoleingenjörsutbildningar. Boken behandlar grundläggande begrepp som friläggning, jämvikt, spänning och töjning och ger en grundlig genomgång av fackverk och balkar. I den senare delen av boken finns dessutom avsnitt som över siktligt behandlar två- och tredimensionella spänningstillstånd, plasticitet, andra ordningens teori, instabilitet och dynamik. Introduktion till strukturmekaniken förutsätter grundläggande kunskaper i statik och matematik, men använder inte mer avancerad matematik än vad situationen kräver. En genom gående tanke är att nya begrepp introduceras i enklast möjliga form, för att sedan utvidgas och fördjupas efterhand. Med detta arbetssätt underlättas inlärning och förståelse av nya begrepp. Andra ambitioner i texten är att tydligt klargöra de förutsättningar som gäller för olika teorier och samband, samt att koppla teorin till konstruktioners verkningssätt. Som komplement till teoripresentationerna innehåller boken lösta exempel. Utöver detta finns övningsuppgifter. En del är enklare uppgifter, av karaktären instuderingsuppgifter, som illustrerar de begrepp och samband som införts i kapitlet. Dessutom finns mer komplexa övningsuppgifter som syftar till att ge en djupare förståelse och utveckla problemlösningsförmågan.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 209 kr