Introduktion till filmpedagogik : Vita duken som svarta tavlan
ISBN9789140687302
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2015-01-05
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2015-01-05

Introduktion till filmpedagogik : Vita duken som svarta tavlan

  • ISBN: 9789140687302
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2015-01-05
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Introduktion till filmpedagogik : Vita duken som svarta tavlan

Boken Introduktion till filmpedagogik : Vita duken som svarta tavlan släpptes år 2015.

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Introduktion till filmpedagogik belyser hur filmen och andra rörliga bildmedier kan användas för en modern, dialogbaserad undervisning i skolan. Vad är egentligen filmpedagogik? Hur kan den bedrivas? Här finns inspirerande och resonerande texter om nyttan och nöjet med filmpedagogik ur både teoretiskt och praktiskt perspektiv. Den här boken tar upp dokumentärfilmens sanningsanspråk och högstadieelevers filmpreferenser, hur filmljud analyseras och normkritik kan bedrivas med hjälp av populärfilm, varför en kamera kan få den tystaste elev att prata och hur det kommer sig att animationsverkstad fungerar så bra i särskolan.Den filmpedagogiska metoden är en estetisk lärprocess - en som stimulerar eleven att aktivt se, samtala och skapa såväl självständigt som i dialog med klasskamrater och pedagog. Att reflektera kring individ och samhälle, liv och död, verklighet och fantasi - samt att högst konkret praktisera bildanalys genom att själv välja kameravinkel. Det är en metod som delvis sätts på undantag i en era där "mätbarhet" premieras men som visat sig leda till mycket goda resultat i så vitt skilda skolämnen som svenska, engelska, matematik, NO, SO och bild!  Författarna är alla erfarna filmskribenter, filmpedagoger, forskare och lärare. Förordet är skrivet av Bengt Göransson, f d kulturminister och ivrig förespråkare för den filmpedagogiska metoden. Boken ges ut i samarbete med Svenska Filminstitutet. Redaktör fil. dr Malena Janson är forskare, skribent och samordnare för Barn & Unga på Svenska Filminstitutet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..