Intersektionalitet - Kritiska reflektioner över (o)jämlikhetens landskap
ISBN9789147074778
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareDiana Mulinari, Paulina De Los Reyes
Publiceringsår2005-01-18
FörlagLiber AB
Antal sidor144
SpråkSvenska

Häftad • 2005-01-18

Intersektionalitet - Kritiska reflektioner över (o)jämlikhetens landskap

av Diana Mulinari och Paulina De Los Reyes

 • ISBN: 9789147074778
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-01-18
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 144
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Yvonne H
  134 kr

  Bra skick

Om Intersektionalitet - Kritiska reflektioner över (o)jämlikhetens landskap

Boken Intersektionalitet - Kritiska reflektioner över (o)jämlikhetens landskap släpptes år 2005 och är skriven av Diana Mulinari och Paulina De Los Reyes.

Den består av 144 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Intersektionalitet - Kritiska reflektioner över (o)jämlikhetens landskap begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 134 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur kan maktrelationer förstås i den postkoloniala världen? På vilket sätt är traditionella feministiska förklaringar till maktens konstituering kopplade till vithetens hegemoni? Hur artikuleras materiell ojämlikhet med diskursiva föreställningar om ”den andra”? På vilket sätt styr representationer av kön, klass och etnicitet vår förståelse av makt? Det är frågor som diskuteras i boken Intersektionalitet. Boken erbjuder en kritisk läsning av makt och ojämlikhet som intersektionella relationer. Här utforskar författarna begreppet intersektionalitet och dess relevans för att förstå komplexa och heterogena globala maktrelationer. Ett intersektionellt perspektiv ställer frågor om hur makt och ojämlikhet vävs in i uppfattningar om vithet, manlighet, könstillhörighet, heterosexualitet, klasstillhörighet m.m. genom ett ständigt (åter)skapande av nya markörer som gör skillnaden mellan ”vi” och ”dem” till meningsfulla sociala koder. Sammanfogandet av kön, klass etnicitet och sexualitet i analysen av sociala processer och utforskandet av länkarna mellan kunskap och politik, mellan olika sociala rum, olika tider och olika samhälleliga nivåer är centrala teman. Boken kan läsas som ett försök att överskrida den överfokusering på könsrelationer och underfokusering på andra sociala relationer som historiskt har kännetecknat den hegemoniska feminismen i Sverige.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 134 kr