Internationellt socialt arbete : i teori och praktik
ISBN9789144081342
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareSven Trygged
Publiceringsår2013-06-27
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor264
SpråkSvenska

Häftad • 2013-06-27

Internationellt socialt arbete : i teori och praktik

av Sven Trygged

  • ISBN: 9789144081342
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2013-06-27
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 264
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

357 kr

Ej tillgänglig

449 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Internationellt socialt arbete : i teori och praktik

Boken Internationellt socialt arbete : i teori och praktik släpptes år 2013 och är skriven av Sven Trygged.

Den består av 264 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp den ny för 357 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Kan internationellt socialt arbete vara ett svar på nutidens ut-maningar i en alltmer global och internationaliserad värld? Går det att översätta kunskap från ett land till ett annat? Kan internationellt socialt arbete utformas som ett kritiskt moderniseringsprojekt som tar hänsyn till den lokala kontexten?Internationellt socialt arbete i teori och praktik tar upp att den globala utvecklingen medför nya hot och nya möjligheter och det finns ett växande intresse av att förstå hur internationella förhållanden påverkar det sociala arbetet. Det blir alltmer uppenbart att det finns en internationell dimension i det sociala arbetet såväl för den som vill använda sin kunskap i andra länder, vid internationella utbyten som för den som vill arbeta med socialt arbete på hemmaplan.I boken medverkar ledande internationella forskare med anknytning till internationellt socialt arbete som skrivit sina bidrag direkt till denna volym. Lena Dominelli (UK) skriver om globalisering och värderingskonflikter i socialt arbete. Mel Gray (Australien) diskuterar vad som egentligen är internationellt i internationellt socialt arbete samtidigt som hon varnar för risker med professionell och kulturell imperialism. Sheila B. Kamerman (USA) behandlar tillsammans med Shirley Gatenio Gabel (USA) barns och familjers sociala risker ur ett globalt perspektiv och argumenterar för en hållbar familjepolitik. Maud Edgren-Schori skriver ett kapitel om FN och socialt arbete.Internationellt socialt arbete i teori och praktik vänder sig till studenter i socialt arbete och till yrkesverksamma socionomer. Den kan också vara relevant för frivilligorganisationer och andra aktörer som arbetar med internationellt socialt inriktat samarbete och bistånd.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..