Internationellt socialt arbete
ISBN9789144040318
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareSven Trygged
Publiceringsår2007-05-14
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor132
SpråkSvenska

Häftad • 2007-05-14

Internationellt socialt arbete

av Sven Trygged

 • ISBN: 9789144040318
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-05-14
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 132
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ingela H
  159 kr

  Ny

 • Rayen R
  159 kr

  Bra skick

 • Jennie M
  179 kr

  Ny

Om Internationellt socialt arbete

Boken Internationellt socialt arbete släpptes år 2007 och är skriven av Sven Trygged.

Den består av 132 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Internationellt socialt arbete begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Intresset för internationellt socialt arbete ökar både i den rika och i den fattiga delen av världen. Positiva orsaker till detta är att många länder tar sig ur den svåraste fattigdomen. När de elementära behoven av mat, vatten och hälsovård kan avhjälpas växer kraven på sociala skyddsnät för befolkningen i dessa länder. Negativa orsaker kan vara återkommande problem som följer av t.ex. krig, kriser och sjukdomar som hiv, något som också medför att behovet av internationellt samarbete och socialt arbete uppstår. För Sveriges del innebär det dels att svenskar beger sig ut i världen och arbetar, dels att många utsatta människor kommer till Sverige. Boken ger exempel på områden för internationellt samarbete, tar upp olika perspektiv på internationellt socialt arbete, visar på några av de viktigaste aktörerna och olika former av NGO-arbete. Den belyser även förändringar av befolkningssammansättningen i Sverige och några möjliga konsekvenser av dessa för det sociala arbetet. Författaren tar upp en rad frågeställningar för studenter och andra som planerar en utlandspraktik eller ett internationellt uppdrag och ger en inblick i komparativ forskning och konkreta utvecklingsprojekt. Internationellt socialt arbete i teori och praktik är den första svenska boken i sitt slag. Den vänder sig till studenter i socialt arbete och till yrkesverksamma socionomer med internationellt utbyte. Den kan också vara relevant för frivilligorganisationer och andra aktörer som arbetar med internationellt socialt inriktat samarbete och bistånd.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..