Insikt Biologi 1 Lärobok
ISBN9789127409583
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2011-07-15
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor285
SpråkSvenska

Häftad • 2011-07-15

Insikt Biologi 1 Lärobok

 • ISBN: 9789127409583
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-07-15
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 285
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 1 säljare -38% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Julia H
  359 kr

  Bra skick

Om Insikt Biologi 1 Lärobok

Boken Insikt Biologi 1 Lärobok släpptes år 2011.

Den består av 285 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Insikt Biologi 1 Lärobok begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 219 kr (38%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Böckerna i Insikt-serien har texter som förklarar, exemplifierar och konkretiserar allt från små celler till stora kretslopp. Texterna förstärks med många inspirerande foton och pedagogiska illustrationer. Alla kapitel avslutas med Insikter och Fundera vidare-frågor där eleverna kan repetera, läsa en kapitelsammanfattning och utmanas ytterligare.Väcker nyfikenhet och reflektionI böckerna används ett lättillgängligt språk som hjälper till att skapa nyfikenhet för ämnet. Texterna är berättande och exemplen utgår ifrån elevens perspektiv. Eleverna får mer än faktakunskaper - de uppmuntras till egen analys och reflektion som ger insikter.Lärarhandledning med laborationer och uppgifterHär finns laborationer att göra i klassrummet, begreppsträning, ordlistor, fördjupningsuppgifter samt instuderingsuppgifter. Dessutom finns förslag på mer komplexa uppgifter som kan användas som diskussionsunderlag eller provuppgifter. Syfte och mål med laborationer och övningar förklaras med en tydlig koppling till ämnesplanen. Med lärarhandledningens innehåll blir det lättare för läraren att anpassa undervisningen till varje elev.Insikt Biologi 1Läroboken inleds med ett kapitel som beskriver vetenskapligt arbetssätt. Det följs av kapitlet Så började det, där grunderna i cellbiologi och evolution läggs. I kapitlet Livets utveckling och historia förklaras evolutionsteorin ingående. Därefter kommer Etologi, Ekologi och Genetik. Genetiken finns även med genomgående i samtliga kapitel, eftersom förståelsen för sambanden mellan det lilla och det stora är viktigt. Ett sammanfattande kapitel om Människan och naturen belyser viktiga framtidsfrågor i en positiv anda.Insikt Biologi 2Läroboken inleds med en grundlig beskrivning av den eukaryota cellen för att sedan gå vidare till individen och dess olika organ. Växter och svampars livscykel och fysiologi beskrivs också. Frågor om hur arv och livsstil påverkar vår hälsa diskuteras mot bakgrund av de stora folksjukdomarna. I avsnittet Förälskelse och fortplantning förklaras reproduktionens anatomi och fysiologi. Boken avslutas med ett kapitel om bioteknik.Kort om INSIKT* Insikt är en läromedelsserie för biologi, naturkunskap och bioteknik* Elevnära språk* Håller kvar elevens intresse* Passar bra för självstudier* Lättillgängligt & engagerande* Uppmuntrar till egen reflektion* Förklarar & väcker nyfikenhet* Tydlig koppling mellan smått & stort* Skriven för gy 2011

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 359 kr   Spara 38% mot nypris
Ny från 578 kr