Inneslutning och uteslutning : barns relationsarbete i skolan
ISBN9789144046044
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMarie Wrethander Bliding
Publiceringsår2007-02-21
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor192
SpråkSvenska

Häftad • 2007-02-21

Inneslutning och uteslutning : barns relationsarbete i skolan

av Marie Wrethander Bliding

 • ISBN: 9789144046044
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-02-21
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 192
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Victor Å
  159 kr

  Ny

 • Sahar J
  184 kr

  Ny

 • Linn F
  209 kr

  Ny

 • Alexandra N
  259 kr

  Ny

 • Simon G
  259 kr

  Bra skick

Om Inneslutning och uteslutning : barns relationsarbete i skolan

Boken Inneslutning och uteslutning : barns relationsarbete i skolan släpptes år 2007 och är skriven av Marie Wrethander Bliding.

Den består av 192 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Inneslutning och uteslutning : barns relationsarbete i skolan begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

"Ska vi va idag?" är en vanlig fråga som barn ställer till varandra när de skapar samhörighet i vardagliga relationer i och utanför skolan. Ur barnens perspektiv kan handlingar där de både innesluter och utesluter varandra ses som nödvändiga inslag i deras relationsarbete. Delar av detta samspel kan också få till följd att barn utesluts ur gemenskaper, kränks eller mobbas av andra barn. Boken beskriver skolan, organiserad av vuxna, som en central arena för socialt samspel där barn etablerar, upprätthåller och utvecklar relationer. De ordnar sin sociala tillvaro och skapar egna kamratkulturer som i sin tur utgör delar av mer övergripande kulturer och av samhället. För att kunna ingripa i vardagstillvaron och medverka positivt i barns uppväxt, kamratrelationer och sociala liv är det därför viktigt att alla vuxna i skolan har kunskaper om hur barn gör när de arbetar med relationer. Annars finns det en uppenbar risk för att situationer där barn utesluts eller utsätts för kränkande handlingar inte uppmärksammas som problem om de inte går att definiera som mobbning. Boken vänder sig till studenter på grundläggande lärarutbildning. Den passar också utmärkt i specialpedagog- och psykologutbildning samt för kompetensutveckling av verksamma lärare och skolledare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..