Ikonen : den besjälade bilden : essäer och uppsatser om ortodox kyrkokonst
ISBN9789175805306
FormatHäftad
FörfattareUlf Abel
Publiceringsår2011-05-10
FörlagArtos & Norma Bokförlag
Antal sidor222
SpråkSvenska

Häftad • 2011-05-10

Ikonen : den besjälade bilden : essäer och uppsatser om ortodox kyrkokonst

av Ulf Abel

 • ISBN: 9789175805306
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-05-10
 • Förlag: Artos & Norma Bokförlag
 • Antal sidor: 222
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Emma W
  179 kr

  Ny

Om Ikonen : den besjälade bilden : essäer och uppsatser om ortodox kyrkokonst

Boken Ikonen : den besjälade bilden : essäer och uppsatser om ortodox kyrkokonst släpptes år 2011 och är skriven av Ulf Abel.

Den består av 222 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Artos & Norma Bokförlag.

Köp Ikonen : den besjälade bilden : essäer och uppsatser om ortodox kyrkokonst begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ikonen den besjälade bilden innehåller 14 essäer och uppsatser. Varje text sätter fokus på en ny aspekt av ämnet. De hålls samman under de fyra rubrikerna Teologi, Bysans, Ryssland och Sverige. Sammantagna ger de en bred bild av ikonen och ikonbegreppet. I sin inledning skriver professor Sture Linnér, att för- fattaren här har skapat »ett slags vackert skimrande triptyk. Mittstycket, om ikonens teologi, flankeras av två flygelpartier, om Bysans och Ryssland, och allt detta kompletteras med det svenska avsnittet«. Boken präglas, fortsätter Sture Linnér, »av grundlig lärdom, skarpsinne och stilistisk elegans«. Ulf Abel är konsthistoriker och fil.dr. Han har verkat som avdelningschef på Nationalmuseum med ansvar för ikonsamlingen. Han har författat ett stort antal texter, bl.a. om ikoner, rysk och bysantinsk konst.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 179 kr
 Letar efter nypriser..