Idrottsdidaktiska utmaningar
ISBN9789147106578
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareHåkan Larsson
Publiceringsår2012-08-15
FörlagLiber AB
Antal sidor304
SpråkSvenska

Häftad • 2012-08-15

Idrottsdidaktiska utmaningar

av Håkan Larsson

 • ISBN: 9789147106578
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-08-15
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 304
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -29% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sofia U
  309 kr

  Bra skick

 • Nicole B
  309 kr

  Bra skick

Om Idrottsdidaktiska utmaningar

Boken Idrottsdidaktiska utmaningar släpptes år 2012 och är skriven av Håkan Larsson.

Den består av 304 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Idrottsdidaktiska utmaningar begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 126 kr (29%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Idrottsdidaktiska utmaningar i sin andra upplaga är uppdaterad enligt läroplansreformen 2011 och de nya kursplanerna i Idrott och hälsa. Boken handlar om undervisning i idrott och hälsa ur ett didaktiskt perspektiv. De grundläggande frågorna är Vad?, Hur? och Varför? En lärare med idrottsdidaktisk kompetens har både teoretiska ämneskunskaper om människan i rörelse och praktiska, pedagogiska kunskaper i idrott.Läs merEn professionell lärare i idrott och hälsa ställs regelbundet inför följande utmanande frågor:- Vilken sorts undervisning skapar positiva upplevelser av rörelse för alla elever?- Vilka kunskaper behöver jag för att utveckla barns allsidiga rörelsekompetens och fysiska förmåga?- Vilket lärande ska jag skapa goda förutsättningar för, och vilket lärande hos eleverna ska jag vara uppmärksam på?Bokens arton kapitel kan läsas fristående, de belyser tillsammans viktiga didaktiska aspekter av ämnet idrott och hälsa:- att sätta in ämnet idrott och hälsa i ett samhälleligt sammanhang,- att introducera idrottsdidaktik som begrepp och problemområde,- att belysa skolans rörelseuppdrag och dess villkor,- idrottslärans kunskapsområden: gymnastik, rörelse och dans, bollspel samt friluftsliv med simning,- några för ämnet särskilt viktiga områden: hälsa, träningslära och motoriskt lärande, bedömning och betygsättning, likvärdig undervisning, relationen mellan lärarutbildning och yrkesutövning samt ämnets kunskapsteoretiska fundament.Om författarnaDe 12 författarna är samtliga verksamma som forskare och/eller undervisande lärare på Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm och har lång erfarenhet av undervisning och forskning inom idrott och hälsa.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 309 kr   Spara 29% mot nypris
Ny från 435 kr