I utkanter och marginaler : 31 texter om kulturhistoria
ISBN9789171085795
FormatDanskt band
Publiceringsår2015-12-22
FörlagNordiska museets förlag
Antal sidor360
SpråkSvenska

Danskt band • 2015-12-22

I utkanter och marginaler : 31 texter om kulturhistoria

 • ISBN: 9789171085795
 • Format: Danskt band
 • Publiceringsår: 2015-12-22
 • Förlag: Nordiska museets förlag
 • Antal sidor: 360
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 1 säljare -14% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Solveig A
  179 kr

  Bra skick

Om I utkanter och marginaler : 31 texter om kulturhistoria

Boken I utkanter och marginaler : 31 texter om kulturhistoria släpptes år 2015.

Den består av 360 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Nordiska museets förlag.

Köp I utkanter och marginaler : 31 texter om kulturhistoria begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 28 kr (14%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den kulturhistoriska etnologin har under de senaste decennierna rört sig i riktning mot studiet av samhällets marginaler, vardagliga företeelser, avvikande människor, tysta och långsamma processer. De drygt trettio artiklarna i denna bok illustrerar detta tydligt och tar ytterligare några steg. Tidsperspektivet sträcker sig från medeltiden in i vårt eget 2010-tal, geografin från Afrika, USA, Ryssland, Mellaneuropa och Norden till stad och landsbygd i Sverige. Bidragen behandlar människor från olika samhällsklasser och sociala miljöer, såväl normbrytande kvinnor som manliga läkare och arkitekter. De diskuterar kropp, kön och plats samt materialitet i form av penningmaskiner, spetsar och sädeskorn. Här kan man verkligen tala om källpluralism eller bricolage ett förhållningssätt som etnologer gärna bejakar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 179 kr   Spara 14% mot nypris
Ny från 207 kr