Hur flickor och pojkar gör kön
ISBN9789147052080
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBronwyn Davies
Publiceringsår2003-10-15
FörlagLiber AB
Antal sidor232
SpråkSvenska

Häftad • 2003-10-15

Hur flickor och pojkar gör kön

av Bronwyn Davies

 • ISBN: 9789147052080
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-10-15
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 232
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ann W
  159 kr

  Bra skick

 • Anki E
  189 kr

  Bra skick

 • Linda K
  209 kr

  Ny

 • Sandra H
  259 kr

  Bra skick

Om Hur flickor och pojkar gör kön

Boken Hur flickor och pojkar gör kön släpptes år 2003 och är skriven av Bronwyn Davies.

Den består av 232 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Hur flickor och pojkar gör kön begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det kan vara ett mödosamt och ibland smärtsamt arbete att konstruera sin egen könsidentitet. Denna bok handlar om hur barn använder den verktygslåda av könsföreställningar som det lokala samhället och kulturen erbjuder dem för att förstå världen och sig själva. Bronwyn Davies analyserar dels 4- och 5- åringars beteenden och lekar i förskolan, dels barnens reaktioner vid högläsningar av feministiska sagor. Davies har i denna bok valt att koncentrera sig på förskoleåldern, men det är inte svårt att föreställa sig motsvarande sekvenser i livet hos äldre barn, ungdomar och vuxna. Den här boken innebär en spännande utmaning för alla som är intresserade av kön på ett eller annat sätt och kommer att vara en stor hjälp på vägen för alla vuxna som vill göra en skillnad i barnens liv utifrån aspekter av kön och annan olikhet. Boken baseras på material som samlades in under 1980-talet i sydöstra Australien men både innehållet och analysen är rykande aktuellt i Sverige i dag. Denna översättning är gjord på en ny, reviderad utgåva av Bronwyn Davies Frogs and snails and Feminist Tales.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr