Hur blir man narkoman? : och hur hindrar vi det?
ISBN9789163362101
Upplaga6
FormatInbunden
Publiceringsår2010-04-29
FörlagNomen
Antal sidor398
SpråkSvenska

Inbunden • 2010-04-29

Hur blir man narkoman? : och hur hindrar vi det?

  • ISBN: 9789163362101
  • Upplaga: 6
  • Format: Inbunden
  • Publiceringsår: 2010-04-29
  • Förlag: Nomen
  • Antal sidor: 398
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Hur blir man narkoman? : och hur hindrar vi det?

Boken Hur blir man narkoman? : och hur hindrar vi det? släpptes år 2010.

Den består av 398 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Nomen.

Köp den ny för 265 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den svenska narkotikapolitiken bygger i stor utsträckning på teorin att narkotika förändrar kroppens funktionssätt och leder till att individen förlorar kontrollen över sitt liv. I denna bok är drogernas biokemiska verkningar bara en av flera viktiga faktorer som uppmärksammas.Efter en presentation av biokemiskt tänkande om narkotika förklaras varför detta synsätt måste kompletteras med psykosociala variabler. Grundtesen är att kunskap om samhälleliga processer och mänskliga relationer behövs för att förstå beteenden som framträder sedan drogerna startat processer i kroppen. Genom att sammanlänka natur- och samhällsvetenskapliga föreställningar presenteras ett biopsykosocialt perspektiv. Grundad på deltagande observationsstudier på narkotikascenen i Stockholm har en modell utvecklats för att förklara varför vissa individer som prövar narkotika ger sig in i långvarig och självdestruktiv drogkonsumtion. Med utgångspunkt i deras livserfarenheter förs en diskussion om hur vi kan förebygga narkotikaproblem - dels genom åtgärder på samhällsnivån och dels genom att hjälpa föräldrar förstå vad de kan göra för att skydda sina barn.Röster om Ted Goldbergs böcker? borde vara obligatorisk läsning för alla som arbetar med missbrukare, eller som vill uttala sig om narkotikapolitiken.Markus Heilig i Läkartidningen? tar sig an den riskabla uppgiften att nyansera den känsloladdade svenska narkotikapolitiken med ett annorlunda perspektiv.Ulf G Conrah i Socionomen? vitaliserar och internationaliserar den provinsiellt självgoda svenska narkotikadebatten.Thomas Nordegren i Dagens Nyheter ? ett tungt vägande, lättfattligt, engagerat och initierat inlägg i den narkotikapolitiska debatten. ? Denna nyanserade och mångsidiga skrift kommer sannolikt att bli en klassiker.BibliotekstjänstenTed Goldberg är professor i sociologi med inriktning mot det sociala arbetet vid Högskolan i Gävle. Han har forskat om narkotika i mer än fyra decennier och skrivit och medverkat i böcker om narkotika, det moderna svenska samhället, sociologi i praktiskt socialt arbete, invandrare samt alternativ universitetspedagogik.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny från 265 kr