Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige
ISBN9789189140394
FormatHäftad
FörfattareKlas Åmark
Publiceringsår2005-04-01
FörlagBorea
Antal sidor343
SpråkSvenska

Häftad • 2005-04-01

Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige

av Klas Åmark

 • ISBN: 9789189140394
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-04-01
 • Förlag: Borea
 • Antal sidor: 343
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare -31% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jennie M
  159 kr

  Ny

 • Sandra L
  179 kr

  Ny

 • Julia M
  179 kr

  Ny

 • Tahmina S
  209 kr

  Bra skick

Om Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige

Boken Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige släpptes år 2005 och är skriven av Klas Åmark.

Den består av 343 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Borea.

Köp Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 70 kr (31%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den välfärdsstat som byggdes upp i Sverige och Norge saknade motsvarighet utanför Norden. Socialförsäkringarna, som var en central del av dessa reformer, väckte stor internationell uppmärksamhet. Klas Åmark har följt historien om hur det gick till när socialförsäkringssystemen etablerades, från de första lagstiftningsförsöken 1880 tills de var fullt utbyggda omkring 1980. I denna bok gör han en unik jämförande analys som saknar motstycke i tidigare forskning. Den svenska efterkrigstidens strider om de grundläggande sociala rättigheterna mellan de politiska blocken och inom arbetarrörelsen jämförs med den norska konsensuspolitiken och samverkan i socialförsäkringsfrågorna mellan de politiska partierna. För de politiska aktörerna blev det ofta viktigare att välja sådana lösningar som var möjliga, snarare än att genomföra vad de helst ville. Politik blev att välja, inte att vilja.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr   Spara 31% mot nypris
Ny 229 kr