Hjärnans Budbärare
ISBN9789144017037
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareArvid Carlsson
Publiceringsår2001-04-26
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor197
SpråkSvenska

Häftad • 2001-04-26

Hjärnans Budbärare

av Arvid Carlsson

 • ISBN: 9789144017037
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2001-04-26
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 197
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kim P
  139 kr

  Bra skick

Om Hjärnans Budbärare

Boken Hjärnans Budbärare släpptes år 2001 och är skriven av Arvid Carlsson.

Den består av 197 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Hjärnans Budbärare begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 80 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Forskningen om hur moderna psykofarmaka - själsläkemedel - verkar har lett till upptäckten att hjärnans nervceller kommunicerar med varandra genom kemiska budbärare. Tack vare denna upptäckt (som gav författaren Arvid Carlsson Nobelpriset i medicin år 2000) har nya möjligheter öppnat sig för forskarna att förklara våra tankar och känslor och vad som ligger bakom själssjukdomarna. Substanser som påverkar psyket har använts i alla tider. Den ökade kunskapen om hjärnan har lett till att vi fått läkemedel med mer specifik verkan och mindre biverkningar än tidigare. Vi kan troligen också få substanser med nya användningsområden, t.ex. medel som förbättrar minnesfunktionen och ökar inlärning och kreativitet. Kanske har morgondagens människa tillgång till en hel arsenal av ytterst sofistikerade substanser, som är individuellt anpassade. Detta låter fantastiskt, men kan vara verklighet inom en inte alltför avlägsen framtid. Men hjärnforskningen kommer troligen även att leda till utveckling av nya, icke-medikamentella behandlingsmetoder. I ljuset av den nya kunskapen kan också gamla frågeställningar tas upp. Var är till exempel själen belägen? Finns det ett samband mellan kreativitet och galenskap? Svaret på den sista frågan kan finnas i den biologiska evolutionen. Hjärnans budbärare är en introduktion till aktuell neurovetenskap. På ett begripligt sätt gör boken forskningens landvinningar tillgängliga för en bred läsekrets.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 80 kr
 Letar efter nypriser..