Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt
ISBN9789144045139
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareHenrik Ågren, Anders Florén, Susanna Erlandsson
Publiceringsår2005-11-01
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor178
SpråkSvenska

Häftad • 2005-11-01

Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt

av Henrik Ågren, Anders Florén och Susanna Erlandsson

 • ISBN: 9789144045139
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-11-01
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 178
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Arif B
  179 kr

  Bra skick

Om Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt

Boken Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt släpptes år 2005 och är skriven av Henrik Ågren, Anders Florén och Susanna Erlandsson.

Den består av 178 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Historiska undersökningar handlar om hur man skriver historia, hur händelser i det förflutna ordnas till ett gripbart sammanhang. Den historiska undersökningen är inte vilken text som helst, den syftar till att besvara en fråga. Men hur ska en sådan fråga formuleras? Och hur ska den försvaras? Författarna resonerar här om hur en historievetenskaplig argumentation ser ut, vilka krav som ställs på framställningssättet, hur man använder metoder och källor, samt vad man ska tänka på då man kritiserar ett vetenskapligt arbete. I boken finns också en användbar begreppsguide där aktuella historieteoretiska begrepp och termer beskrivs. Denna tredje upplaga är grundligt reviderad och aktualiserad. Boken vänder sig främst till studenter på grundläggande nivå i historia, som för första gången ställs inför uppgiften att självständigt göra en historisk undersökning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 179 kr