Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik
ISBN9789147106608
Upplaga3
FormatHäftad
FörfattareMagnus Hermansson Adler
Publiceringsår2014-01-08
FörlagLiber
Antal sidor299
SpråkSvenska

Häftad • 2014-01-08

Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik

av Magnus Hermansson Adler

  • ISBN: 9789147106608
  • Upplaga: 3
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2014-01-08
  • Förlag: Liber
  • Antal sidor: 299
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik

Boken Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik släpptes år 2014 och är skriven av Magnus Hermansson Adler.

Den består av 299 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Historieundervisningens byggstenar är en grundläggande bok i historiedidaktik. Boken rymmer en mängd konkreta exempel på hur eleverna tillsammans med läraren kan lära sig historia på ett spännande, kreativt och kritiskt sätt. Alla exempel grundas i en tydlig didaktisk teori som visar hur eleverna kan uppfylla läroplanernas, kurs- och ämnesplanernas krav.Läs merElever lär sig att förstå historien och dess kopplingar till samtiden på olika sätt. Därför är det viktigt att läraren behärskar en bred repertoar av metoder för att kunna möta deras behov. Bokens röda tråd är den metodiska variation som är en avgörande kompetens i lärarens framtida yrkesutövning.Till varje avsnitt i boken finns rekommenderad litteratur för fördjupning. Dessutom är boken kopplad till en idébank på internet, med metodiska uppslag och övningar för F–3, 4–6, 7–9 samt gymnasiet.Denna bok bygger framför allt på den tidigare upplagan av Historieundervisningens byggstenar men innehåller också avsnitt från författarens bok Framtidens historia.Boken riktar sig i första hand till lärarstuderande med historia på utbildningsprogrammen för F–3, 4–6, 7-9 samt gymnasiet. För redan aktiva lärare i grundskolan och gymnasiet lämpar sig boken som ett fortbildningsmaterial.Om författarnaMagnus Hermansson Adler är universitetslektor i ämnesdidaktik med särskild inriktning mot historia vid Göteborgs universitet. Han är lärarutbildare sedan 1989, med en bakgrund som både grundskollärare och gymnasielärare. Han har också givit ut flera läroböcker i religionskunskap och samhällskunskap för grundskola och gymnasium under författarnamnet Magnus Hermansson.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok