Historien är nu : en introduktion till historiedidaktiken
ISBN9789144052083
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareKlas-Göran Karlsson, Ulf Zander
Publiceringsår2008-11-17
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor430
SpråkSvenska

Häftad • 2008-11-17

Historien är nu : en introduktion till historiedidaktiken

av Klas-Göran Karlsson och Ulf Zander

 • ISBN: 9789144052083
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-11-17
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 430
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jonatan W
  258 kr

  Bra skick

 • Anna J
  259 kr

  Bra skick

Om Historien är nu : en introduktion till historiedidaktiken

Boken Historien är nu : en introduktion till historiedidaktiken släpptes år 2008 och är skriven av Klas-Göran Karlsson och Ulf Zander.

Den består av 430 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Historien är nu : en introduktion till historiedidaktiken begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 258 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Historiedidaktik rör frågor om historieförmedling och om den historiska dimensionens plats i samhället. Bland frågor som ställs och besvaras i denna bok kan nämnas: Hur produceras, förmedlas och konsumeras historia i samhället? Vem har makten över det förflutna? Hur tänker vi historia, och hur brukar vi den? Vad är bra och vad är dålig historia? Historiemedvetande, historiekultur och historiebruk tillhör de begrepp som historiedidaktiker ofta utgår från och som därför utförligt behandlas. Historia finns inte bara som vetenskap och undervisningsämne, utan är också närvarande när vi ser film, upplever konst, läser skönlitteratur och firar jubileer. En utförlig del av boken handlar om historia i skolan och angränsande frågor om det mångkulturella klassrummet, debatten kring historieämnet och utbildning av histo-rielärare. Boken vänder sig främst till studenter och lärarstuderande i historia och samhällsorienterande ämnen på universitet och högskolor, samt till verksamma lärare och andra med intresse för historiens plats i samhället.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 258 kr