Hinduismen
ISBN9789127097728
Upplaga1
FormatInbunden
FörfattareKnut A Jacobsen
Publiceringsår2004-08-27
FörlagNatur & Kultur Akademisk
Antal sidor394
SpråkSvenska

Inbunden • 2004-08-27

Hinduismen

av Knut A Jacobsen

 • ISBN: 9789127097728
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2004-08-27
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
 • Antal sidor: 394
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -35% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sara N
  259 kr

  Ny

 • Nick H
  296 kr

  Ny

 • Elvira W
  359 kr

  Bra skick

Om Hinduismen

Boken Hinduismen släpptes år 2004 och är skriven av Knut A Jacobsen.

Den består av 394 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Akademisk.

Köp Hinduismen begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 137 kr (35%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hinduismen är en pluralistisk, tolerant och mycket färgrik och komplex religiös tradition. Den är både en religiös praxis och en av mänsklighetens största religiösa kunskapstraditioner. De flesta av religionens närmare en miljard anhängare bor och lever i dag i Indien, Sri Lanka och Nepal. Indien är hinduismens heliga land och det är där de flesta heliga platserna finns. Landet har förblivit heligt även för de miljoner hinduer som bor i andra länder. Boken ger en historisk inblick i hinduismens mångfald av uttrycksformer. I 13 kapitel beskrivs teologi och religiös mångfald, texttraditioner, historia, Vishnuismen, Shivaismen, Shaktismen, hinduismens religiösa tankesystem och indisk filosofi, yogatraditioner, ritualer, hinduismen och den moderna världen och mycket mer. Hinduismen vänder sig till högskolestuderande inom religionsvetenskap och religionskunskap samt till den allmänt intresserade. Översättning Malin Ericson Knut A. Jacobsen (född 1956) disputerade vid University of California och är nu professor vid sektionen för religionsvetenskap, Universitetet i Bergen. Han är specialist på hinduismen och sydasiatisk buddhism och har vistats i Indien under långa och många perioder. Han har på Natur och Kultur även givit ut boken Buddhismen. Religion, historia, liv (2002).

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 259 kr   Spara 35% mot nypris
Ny 396 kr