Heder Och Påverkan : Att Analysera Modern Retorik
ISBN9789127071551
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBrigitte Mral, Maria Karlberg
Publiceringsår1998-08-13
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor194
SpråkSvenska

Häftad • 1998-08-13

Heder Och Påverkan : Att Analysera Modern Retorik

av Brigitte Mral och Maria Karlberg

 • ISBN: 9789127071551
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1998-08-13
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 194
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Maria L
  159 kr

  Bra skick

Om Heder Och Påverkan : Att Analysera Modern Retorik

Boken Heder Och Påverkan : Att Analysera Modern Retorik släpptes år 1998 och är skriven av Brigitte Mral och Maria Karlberg.

Den består av 194 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Heder Och Påverkan : Att Analysera Modern Retorik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 100 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Intresset för retorik växer på många håll inom högskolevärlden och retoriska analysmetoder kommer till användning inom många universitetsämnen. Heder och påverkan är en grundbok och en praktisk handledning för analys av olika typer av texter. Boken består av två delar. I den första gör författarna en noggrann genomgång av analysmetoden. I den andra analyseras ett antal kända tal med originaltexterna bifogade. För att visa metodens användbarhet har man valt exempel från skilda områden: reklam, propagandatal, religiös retorik, försvarstal, amerikansk presidentretorik, TV-samtal, film och Internet. Här analyseras ett brickunderlägg från McDonalds, George Bushs propagandatal inför bombningarna av Irak 1991, här finns ett utdrag ur en predikan av Ulf Ekman, Mona Sahlins försvarstal efter hennes kontokortsaffärer och Bill Clintons installationstal. Carl Bildts framtoning på hemsidan på Internet diskuteras liksom retoriken i den amerikanska filmen Independence Day och Evabritt Strandbergs intima språk i den egna pratshowen Evabritt.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 100 kr