Health literacy : teori och praktik i hälsofrämjande arbete
ISBN9789144089157
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKarin Ringsberg, Ewy Olander, Per Tillgren
Publiceringsår2020-08-17
FörlagStudentlitteratur AB
Antal sidor342
SpråkSvenska

Häftad • 2020-08-17

Health literacy : teori och praktik i hälsofrämjande arbete

av Karin Ringsberg, Ewy Olander och Per Tillgren

 • ISBN: 9789144089157
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2020-08-17
 • Förlag: Studentlitteratur AB
 • Antal sidor: 342
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Vendela C
  219 kr

  Bra skick

 • Marianne G
  219 kr

  Ny

Om Health literacy : teori och praktik i hälsofrämjande arbete

Boken Health literacy : teori och praktik i hälsofrämjande arbete släpptes år 2020 och är skriven av Karin Ringsberg, Ewy Olander och Per Tillgren.

Den består av 342 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur AB.

Köp Health literacy : teori och praktik i hälsofrämjande arbete begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 219 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Health literacy har aktualiserats alltmer under 2000-talet som en central bestämningsfaktor för hälsa och är nära relaterad till lärande och utbildning. En hållbar investering i hälsa är därför att stärka health literacy för både den enskilda individen och för befolkningen. Men det handlar också om att skapa förutsättningar för att främja health literacy genom hälsopolitik och i samhällets vardagsmiljöer. I boken har health literacy som begrepp sin utgångspunkt i en hälso främjande kontext utifrån värdegrund och principer för hälsofrämjande arbete. Såväl etiska som pedagogiska aspekter reflekteras i förhållande till health literacy-begreppet. Förhållandet till media med dess hälsobudskap belyses och diskuteras också, liksom möjligheterna att bedöma och mäta health literacy. I flera kapitel ges exempel från de nordiska länderna på hur hälso främjande insatser kan främja health literacy genom hela livscykeln, från barn till äldre. I kapitlen beskrivs också hur professionsgrupper i sitt arbete kan bidra med att stärka befolkningens health literacy inom olika arenor. Health literacy i ett globalt perspektiv och med utblickar mot Europa lyfts också fram. Denna andra upplaga av Health literacy - teori och praktik i hälsofrämjande arbete är uppdaterad och utvidgad utifrån aktuell forskning och utvecklingsarbete med fokus på health literacy, men också utifrån centrala hälsopolitiska dokument om hälsofrämjande arbete från bland annat WHO. Målgruppen för boken är studerande vid universitet och högskola på olika nivåer inom folkhälso- och hälsovetenskap, men också praktiker och beslutsfattare som arbetar med att skapa förutsättningar för en jämlik och god hälsa hos befolkningen.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 219 kr
 Letar efter nypriser..