Handlingsoffentlighet och sekretess
ISBN9789144058740
Upplaga11
FormatHäftad
Publiceringsår2009-06-24
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor122
SpråkSvenska

Häftad • 2009-06-24

Handlingsoffentlighet och sekretess

 • ISBN: 9789144058740
 • Upplaga: 11
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-06-24
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 122
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Elin A
  74 kr

  Ny

 • Ida N
  129 kr

  Bra skick

 • Fanny L
  159 kr

  Ny

 • Jens L
  159 kr

  Bra skick

Om Handlingsoffentlighet och sekretess

Boken Handlingsoffentlighet och sekretess släpptes år 2009.

Den består av 122 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Handlingsoffentlighet och sekretess begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 74 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok behandlar dels de grundläggande bestämmelserna om allmänna handlingars offentlighet i tryckfrihetsförordningens andra kapitel, dels huvuddragen av innehållet i offentlighets- och sekretesslagen. Lagen reglerar inte bara undantagen från offentlighetsprincipen utan också offentliga funktionärers tystnadsplikt. Framställningen illustreras genom korta referat av viktigare rättsfall samt i fråga om sekretessen genom fingerade exempel från hälso- och sjukvårdens område. Denna trettonde upplaga har uppdaterats med ändringar i TF och OSL, en ny förvaltningslag samt i annan lagstiftning sedan förra upplagan. Tryckfrihetsförordningen har uppdaterats och redigerats om. Detta har lett till omfattande ändringar och följdändringar, som trädde i kraft 1 januari 2019. En allmän översyn av innehåll och språk har också skett. Boken är i första hand skriven för juridikstuderande på grundnivå, men är även ett oumbärligt hjälpmedel för den som har att hantera frågor om handlingsoffentlighet och sekretess.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 74 kr
 Letar efter nypriser..