Handläggning inom socialtjänsten
ISBN9789139112365
Upplaga16
FormatHäftad
FörfattareLars Clevesköld, Anders Thunved, Lars Lundgren
Publiceringsår2012-01-27
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor518
SpråkSvenska

Häftad • 2012-01-27

Handläggning inom socialtjänsten

av Lars Clevesköld, Anders Thunved och Lars Lundgren

 • ISBN: 9789139112365
 • Upplaga: 16
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-01-27
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 518
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ida N
  209 kr

  Bra skick

 • Johanna W
  259 kr

  Bra skick

 • Johan D
  200 kr

  Ny

 • Tahmina S
  439 kr

  Ny

Om Handläggning inom socialtjänsten

Boken Handläggning inom socialtjänsten släpptes år 2012 och är skriven av Lars Clevesköld, Anders Thunved och Lars Lundgren.

Den består av 518 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Handläggning inom socialtjänsten begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Handläggning inom socialtjänsten beskriver de regler som styr beredning av och beslut i ärenden hos en socialnämnd eller annan nämnd som har att fullgöra uppgifter inom socialtjänsten. I boken kommenteras de bestämmelser i förvaltningslag, kommunallag, sekretesslag och andra författningar som en nämnd ska tillämpa.I SoL och LSS har införts ändringar som syftra till att förtydliga kommunernas ansvar och därigenom skapa bättre förutsättningar för att undvika tvister och stärka den enskildes rättsäkerhet. Samtliga regler om ansvarsfördelning mellan kommuner när det gäller stöd och hjälp enligt SoL har samlats i ett nytt kap 2 a kap i SoL. Grundprincipen att vistelsekommunens yttersta ansvar för stöd och hjälp enligt SoL kvarstår. Om det står klart att en annan kommun enligt de nya reglerna ansvarar är dock vitselsekommunens ansvar begränsat till vissa akuta situationer. Vidare har lex Sarah-bestämmelsen fått ny lydelse och övriga för handläggningen viktiga författningsändringar samt nya rättsfall och JO-uttalanden har tillkommit.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr