Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå
ISBN9789185433353
FormatHäftad
Publiceringsår2008-01-18
FörlagSISU Idrottsböcker
Antal sidor288
SpråkSvenska

Häftad • 2008-01-18

Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå

 • ISBN: 9789185433353
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-01-18
 • Förlag: SISU Idrottsböcker
 • Antal sidor: 288
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Camilla B
  109 kr

  Bra skick

Om Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå

Boken Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå släpptes år 2008.

Den består av 288 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget SISU Idrottsböcker.

Köp Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Detta är nytt i Hälsa & hälsopromotion Fokus i denna reviderade upplaga ligger på hälsoarbete på individ- och gruppnivå. Dessutom tillkommer friskvårdsarbete på organisationsnivå. Boken lyfter fram det hälsofrämjande synsättet (det salutogena perspektivet), i tänkande och arbete med hälsofrågor. På organisationsnivå presenteras en idé om hur man kan arbeta med hälsa på arbetsplatsen. Teoridelen är uppdaterad vad gäller fysisk aktivitet och kost. Detta gäller också kapitlen om förändringsarbete och pedagogik, där nya delar tillkommit. Även praktikdelen är reviderad med bland annat en arbetsmodell för hälsa på arbetsplatsen. Bokens andra del, som handlar om hälsopromotion, är också reviderad. Författarna har fört in ett avsnitt som visar att begreppet inte är enkelt och entydigt. Där presenteras också valda delar av den internationella litteraturen och naturligtvis har författarna också fört in sina egna erfarenheter av den hälsopromotiva idén under 10-15 år. Hälsans filosofi & teori Författarna diskuterar begreppen filosofi, teori och praktik ur ett hälsoperspektiv och visar på hur dessa begrepp hänger samman. Filosofidiskussionen fokuserar på olika idéer och värderingar kring hälsa, hälsoarbete, friskvård, arbetsplatsinriktat hälsoarbete och folkhälsoarbete. Praktiskt hälsoarbete I boken ger författarna exempel på praktiskt hälsoarbete, dvs på hur man kan gå från ord till handling genom att beskriva olika modeller och metoder. Här beskrivs olika verktyg i friskvårdsarbetet och en arbetsmodell som kallas "Hälsa på arbetsplatsen" .Tanken är att man utifrån värdemässiga utgångspunkter formulerar sin idé med hälsoarbetet och vad man vill uppnå. Hälsopromotion - vad innebär det? I den del av boken som har fokus på förebyggande hälsoarbete, utvecklar författarna en bas för hur man kan tänka och arbeta med hälsopromotion eller med ett hälsofrämjande arbetssätt. Här beskrivs hälsopromotionens framväxt, idén med hälsopromotivt arbete och hur man kan omsätta detta till praktisk handling.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 109 kr
 Letar efter nypriser..