Grundläggande omvårdnad 4
ISBN9789147052776
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareNina Jahren Kristoffersen, Finn Nortvedt, Eli-Anne Skaug
Publiceringsår2006-03-31
FörlagLiber AB
Antal sidor264
SpråkSvenska

Häftad • 2006-03-31

Grundläggande omvårdnad 4

av Nina Jahren Kristoffersen, Finn Nortvedt och Eli-Anne Skaug

 • ISBN: 9789147052776
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2006-03-31
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 264
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 8 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Emma W
  159 kr

  Bra skick

 • Tankosava L
  199 kr

  Bra skick

 • Mats G
  259 kr

  Bra skick

 • Mai M
  259 kr

  Bra skick

 • Linda K
  309 kr

  Ny

 • Cecilia G
  359 kr

  Bra skick

 • Elina D
  359 kr

  Bra skick

 • Anneli S
  459 kr

  Bra skick

Om Grundläggande omvårdnad 4

Boken Grundläggande omvårdnad 4 släpptes år 2006 och är skriven av Nina Jahren Kristoffersen, Finn Nortvedt och Eli-Anne Skaug.

Den består av 264 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Grundläggande omvårdnad 4 begagnad från en av 8 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Grundläggande omvårdnad ger de teoretiska kunskaper, färdigheter och värderingar som utgör grunden för omvårdnadsarbetet. God omvårdnad bygger bl.a. på respekten för den enskilda människans liv och värdighet. Samspelet mellan patient och sjuksköterska är därför särskilt viktigt. Av den orsaken ligger tyngdpunkten på patientens upplevelser och reaktioner i beskrivningarna av hur sjuksköterskan kan hjälpa patienten. Patientberättelser, exempel och frågor att fundera över engagerar studenterna att reflektera över sin yrkesroll och de val de måste göra i yrket. Läs mer Del 1 tar upp förhållandet mellan sjuksköterska och patient. Innehållet berör olika sätt att se på hälsa och sjukdom, interkulturell omvårdnad, kropp och välbefinnande, samspelet mellan sjuksköterska och patient, beslutsprocesser samt kompetens, teori, kliniska erfarenheter och professionellt omdöme. Del 2 tar upp cirkulation, andning, temperatur, näring, blås- och tarmtömning, hygien, aktivitet, sömn och vila. Här kopplas de olika behovens betydelse till välbefinnande, identifiering av omvårdnadsbehov, patientsituationer och omvårdnadsåtgärder. Baskunskap från sjukdomslära/patologi integreras. Del 3 avhandlar grundläggande behov såsom trygghet, kärlek, närhet och sexualitet, kontakt med andra, identitet och egenvärde. Här diskuteras också lidande, livsmod och hopp, stress, coping och livsstilsförändringar samt frågor vid livets slut. Del 4 handlar huvudsakligen om samhällets krav på sjuksköterskan. I denna del avhandlas teoretiska perspektiv på omvårdnad, dokumentation och klassifikation, kvalitet och kvalitetsutveckling, organisation samt framtidsperspektiv. Alla fyra delarna kan köpas i bokpaket till rabatterat pris.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr