Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier
ISBN9789189154353
Upplaga4
FormatHäftad
FörfattareGunilla Florby
Publiceringsår2014-08-20
FörlagScripta textproduktion
Antal sidor72
SpråkSvenska

Häftad • 2014-08-20

Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier

av Gunilla Florby

 • ISBN: 9789189154353
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2014-08-20
 • Förlag: Scripta textproduktion
 • Antal sidor: 72
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Linn N
  129 kr

  Ny

 • Felipe A
  144 kr

  Ny

Om Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier

Boken Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier släpptes år 2014 och är skriven av Gunilla Florby.

Den består av 72 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Scripta textproduktion.

Köp Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 129 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Grammatiskt ABC är skriven med utgångspunkt i vad som brukar kallas ?den traditionella skolgrammatiken?. Det är just den grammatiska bakgrund som en språkstuderande förväntas föra med sig i bagaget från gymnasiet. Eftersom det i verkligheten inte alltid är så, har vi skrivit den här boken. Den är alltså ingen handbok i allmän lingvistik utan precis vad titeln säger ? ett grammatiskt ABC som sammanfattar det grammatiska stoff som man måste behärska för att kunna bedriva meningsfulla studier i ett främmande språk.I modern språkvetenskap är gränsen mellan morfologi och syntax ofta flytande. Här behålls den traditionella uppdelningen i formlära och syntax, eftersom det är så grammatiken brukar presenteras i skolan.Grammatiskt ABC består av två delar. Den första delen presenterar grunderna av den allmänna grammatiken: ordklasser, satsdelar, fraser och satser. Exemplen är mest hämtade från svenskan men vi har också tagit med en hel del engelska exempel. Eftersom engelska ju är det enda främmande språk som är obligatoriskt i svensk skola får det bli en inkörsport till kontrastiva resonemang.Bokens andra del utgörs av ett lingvistiskt minilexikon ? en alfabetisk lista med förklaringar av ett antal centrala termer och begrepp som inte har diskuterats i den inledande delen. Sist kommer övningsfrågor med facit.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 129 kr
 Letar efter nypriser..