Governance på svenska
ISBN9789173350211
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2009-09-30
FörlagSantérus Förlag
Antal sidor210
SpråkSvenska

Häftad • 2009-09-30

Governance på svenska

 • ISBN: 9789173350211
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-09-30
 • Förlag: Santérus Förlag
 • Antal sidor: 210
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

309 kr

Ej tillgänglig

399 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -59% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Henric A
  126 kr

  Ny

Om Governance på svenska

Boken Governance på svenska släpptes år 2009.

Den består av 210 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Santérus Förlag.

Köp Governance på svenska begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 183 kr (59%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I internationell forskning om statlig styrning talas det ofta om en förändring "from government to governance". På svenska kan det uttryckas som "från centralstyrning till interaktiv samhällsstyrning". I allmänna ordalag handlar det om att det utvecklas nya former av ömsesidigt samspel mellan olika samhällsaktörer för att öka den offentliga politikens förmåga. Det handlar då om att hantera och lösa, ofta svårlösta, samtida samhällsproblem.Den internationella och jämförande styrningslitteraturen inom statskunskap och förvaltningsforskning har under de senaste decennierna orienterats allt mer mot studier av komplex och interaktiv samhällsstyr­ning. Med komplex avses i detta sammanhang att många olika aktörer och intressen är inblandade, nätverk bildas, kontakter och initiativ korsar varandra. Eftersom den övergripande förändrings­tesen har sitt ursprung och sin empiriska förankring i politiska samhällen som skiljer sig från det svenska, finns det starka skäl att undersöka vad som händer när vi testar denna tes inom olika politikområden i en svensk miljö. Den övergripande frågan som denna bok behandlar är således följande: I vilken mån och på vilket sätt har det utvecklats nya former av statlig styrning?Fem politik­områden behandlas: internationell utvecklingspolitik, kvinno­fridspolitik, skogs­politik, stadspolitik, demokratipolitik samt folkhälsopolitik.En majoritet av författarna - Ann-Catrin Andersson, Charli Eriksson, Karin Fröding, Ingemar Elander, Mikael Granberg, Gun Hedlund, Erik Hysing, Stig Montin och Joachim Åström - kommer från en mångvetenskaplig forskningsmiljö vid Örebro universitet, ­Centrum för urbana och regionala studier (CUReS) och Forskarskolan urbana studier - städer och regioner i förändring. Dalia Mukhtar-Landgren är verksam vid Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet och Jon Pierre vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 126 kr   Spara 59% mot nypris
 Letar efter nypriser..