Global ekonomi : en introduktion till samhällsekonomi och politisk ekonomi
ISBN9789186949082
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareClaes Berg
Publiceringsår2012-01-23
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor555
SpråkSvenska

Häftad • 2012-01-23

Global ekonomi : en introduktion till samhällsekonomi och politisk ekonomi

av Claes Berg

 • ISBN: 9789186949082
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-01-23
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 555
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Veronica K
  159 kr

  Bra skick

 • Philip W
  209 kr

  Bra skick

 • Jennifer L
  279 kr

  Bra skick

 • Tahmina S
  339 kr

  Bra skick

Om Global ekonomi : en introduktion till samhällsekonomi och politisk ekonomi

Boken Global ekonomi : en introduktion till samhällsekonomi och politisk ekonomi släpptes år 2012 och är skriven av Claes Berg.

Den består av 555 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Global ekonomi : en introduktion till samhällsekonomi och politisk ekonomi begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Global ekonomi baseras på erfarenheter från många länder och från det globala ekonomiska systemet. Den andra upplagan av Global ekonomi är kraftigt omarbetad och uppdaterad. De senaste forskningsrönen i nationalekonomi beskrivs här på ett begripligt sätt. En stark empirisk och historisk förankring ökar förståelsen av hur teorier kan användas för att förklara verkligheten: Varför finns skillnader i levnadsstandard mellan länder? Hur uppstår ekonomiska kriser? Riskerar jordens resurser att ta slut när inkomsterna stiger globalt? Till detta kommer att ekonomisk-politiska slutsatser genomgående spelar en viktig roll för analys av åtgärder mot bland annat arbetslöshet, inflation, finanskriser, miljöförstöring och genusgap. I andra upplagan analyseras konsekvenserna av finanskrisen som började i USA, spreds till många länder och sedan utvecklades till en skuldkris i Europa. Flertalet kapitel är uppdaterade – till exempel de som gäller arbetsmarknad, handel och finansiella flöden, global ojämlikhet, koldioxidutsläppens fördelning mellan länder samt slutsatserna av klimatmötet i Durban. Till detta kommer nya forskningsrön om hur väl stat och marknad kompletterar varandra när länder utvecklas och om sambandet mellan konflikter, svaga stater och ekonomisk tillbakagång. BRIC-ländernas (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina) roll i världsekonomin har ökat snabbt under det senaste decenniet, vilket också beaktas mer utförligt i denna upplaga. Boken ger ett betydligt bredare perspektiv än traditionella läroböcker i nationalekonomi. Den är skriven utan användning av komplicerade matematiska formler för att underlätta förståelsen av ekonomisk vetenskap hos samhällsintresserade medborgare. Recensioner "Global ekonomi ger mycket kunskap och insikt om de krafter som styr ekonomin både nationellt och internationellt. Den är modern, pedagogisk och forskningsnära." Harry Flam, professor i internationell ekonomi

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..