Glädjen i att förstå : språk- och textarbete med barn
ISBN9789144072869
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2012-08-14
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor150
SpråkSvenska

Häftad • 2012-08-14

Glädjen i att förstå : språk- och textarbete med barn

 • ISBN: 9789144072869
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-08-14
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 150
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

287 kr

Ej tillgänglig

329 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -36% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Lina O
  209 kr

  Bra skick

 • Patricia J
  249 kr

  Bra skick

 • Connie M
  259 kr

  Ny

Om Glädjen i att förstå : språk- och textarbete med barn

Boken Glädjen i att förstå : språk- och textarbete med barn släpptes år 2012.

Den består av 150 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Glädjen i att förstå : språk- och textarbete med barn begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 103 kr (36%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur kan pedagoger på ett jämställt och demokratiskt sätt ge barn möjlighet att inte bara läsa och skriva om världen utan också att samtala, läsa och skriva fram en annorlunda och förändrad värld?I den här boken beskriver författarna en aspekt som ofta får alltför lite fokus i arbetet med yngre barn, nämligen ett demokratiskt och kritiskt språkarbete kring sociala rättvisefrågor – s.k. critical literacy. Kärnan i ett sådant arbete är att barnen undersöker texter av alla de olika slag som omger dem med fokus på makt, genus, etnicitet och rättvisa: Vem är det som talar i texten? Vad säger texten oss? Varför? Skulle det kunna vara på något annat sätt?Genom praktiska exempel diskuterar författarna hur läroplanernas språk-, kunskaps-, identitets- och demokratiuppdrag kan hållas samman som ett och samma uppdrag. Utgångspunkten är att barn vill förstå sig själva och den värld de lever i och att förskolans och skolans uppgift är att stödja och inspirera dem i det projektet. Målet är att ge alla barn tillträde till ett skriftspråkligt medborgarskap där de vill, kan och vågar uttrycka sina åsikter.Glädjen i att förstå vänder sig främst till blivande och verksamma förskollärare och lärare i grundskolans tidigare år.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 184 kr   Spara 36% mot nypris
 Letar efter nypriser..