Gilgamesheposet
ISBN9789127097100
Upplaga2
FormatPocket
Publiceringsår2003-09-16
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor309
SpråkSvenska

Pocket • 2003-09-16

Gilgamesheposet

 • ISBN: 9789127097100
 • Upplaga: 2
 • Format: Pocket
 • Publiceringsår: 2003-09-16
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 309
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

79 kr

Ej tillgänglig

99 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

81 kr

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ida N
  79 kr

  Ny

Om Gilgamesheposet

Boken Gilgamesheposet släpptes år 2003.

Den består av 309 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Gilgamesheposet begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 79 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Gilgamesh var en en grym kung som genomgick en personlig utveckling med få motsvarigheter i litteraturhistorien. I sin ungdom sökte han berömmelse genom vilda äventyr, men efter bäste vännens död gav han sig ut på en lång vandring för att söka efter meningen med livet. Han fann visdomens källa och kunde återvända hem med frid i hjärtat. I eposets prolog hyllas berättelsens hjälte för sina bedrifter och sin vishet: Han som såg Djupet, jordens grund, Han erfor allt, förstod allt. Gilgamesh, som såg Djupet, jordens grund, han erfor allt, förstod allt. Berättelsen om Gilgamesh märkliga liv skrevs ned på kilskriftstavlor för 4000 år sedan och anses vara världens äldsta epos. Det kombinerar en folklig berättartradition med en uråldrig mysterielära och berör en rad tidlösa existentiella frågor: Hur uppnår man visdom? Kan människan få evigt liv? Vad är berömmelse värt? Gilgamesheposet utgör en oumbärlig källa för kunskap om det forntida Mesopotamien. Eposet är även viktigt i ett västerländskt litteratur-, religions- och idéhistoriskt perspektiv. Forskningen har visat att eposet haft inflytande på bland annat Homeros diktning, Bibeln, Koranen och Tusen och en natt. Sedan den förra svenska översättningen kom ut 1945 har nya arkeologiska upptäckter lett till att den största delen av eposets text nu är tillgänglig. Denna nyöversättning, gjord med stöd från Svenska Akademien, bygger på en ny internationell rekonstruktion av eposets grundtext. Boken innehåller även en fyllig introduktion som berättar om eposets ursprung, utveckling och litterära influenser.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 79 kr
 Letar efter nypriser..