Gerontologi : Åldrandet i ett biologiskt, psykologiskt och socia
ISBN9789127066137
Upplaga1
FormatKartonnage
FörfattareOve Dehlin
Publiceringsår2000-02-02
FörlagNatur & Kultur Akademisk
Antal sidor320
SpråkSvenska

Kartonnage • 2000-02-02

Gerontologi : Åldrandet i ett biologiskt, psykologiskt och socia

av Ove Dehlin

 • ISBN: 9789127066137
 • Upplaga: 1
 • Format: Kartonnage
 • Publiceringsår: 2000-02-02
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
 • Antal sidor: 320
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 2 säljare -56% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna B
  259 kr

  Bra skick

 • Sofie M
  259 kr

  Ny

Om Gerontologi : Åldrandet i ett biologiskt, psykologiskt och socia

Boken Gerontologi : Åldrandet i ett biologiskt, psykologiskt och socia släpptes år 2000 och är skriven av Ove Dehlin.

Den består av 320 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Akademisk.

Köp Gerontologi : Åldrandet i ett biologiskt, psykologiskt och socia begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 255 kr (56%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vi lever i dag ett friskare liv längre. Både individen och samhället strävar efter det goda åldrandet. När börjar då åldrandet? Vilka faktorer påskyndar respektive uppskjuter det? Vad är ett gott åldrande? Boken behandlar normala biologiska åldrandeförändringar, psykologiska faktorer av betydelse för hur åldrandet skall gestalta sig, teorier inom socialgerontologin samt omvårdnadsaspekter. Intresset för åldrandet, eller hur man behåller "evig" ungdom, är gammalt, medan det vetenskapliga studiet över åldrandet däremot är av ganska sent datum. Gerontologi är läran om åldrandet. Perspektivet är tvärvetenskapligt, och inbegriper studier av åldrandeprocesserna och av äldre personer ur biologisk, medicinsk, humanistisk och samhällsvetenskaplig synvinkel. Antalet äldre personer i Sverige ökar successivt. Likaså växer gruppen äldre i förhållande till den totala befolkningen i samhället. Man lever i dag friskare längre. Samtidigt sker en stark ökning av antalet personer som är 85 år och äldre. Man talar ibland om det dubbla åldrandet, om "yngre äldre" och "äldre äldre". Både individen och samhället strävar efter det goda åldrandet och ett uppskjutet sjukdomspanorama. När börjar man då åldras, och vilka faktorer påskyndar respektive uppskjuter åldrandet? Vad är ett gott åldrande? Dessa frågor behandlas i boken. Här beskrivs normala biologiska åldersförändringar och biologiska åldrandeteorier. Betydelsen av bl a intellektuell och fysisk aktivitet liksom kostvanor diskuteras. Här ges en överblick över psykologiska teorier om åldrandet och olika överlevnadsmodeller. Vilka psykologiska faktorer har betydelse för hur åldrandet skall gestalta sig? Viktiga begrepp och teorier inom socialgerontologin tas upp. Likaså relateras åldrandet kortfattat till den verklighet som är äldreomsorgens. Ove Dehlin, Bo Hagberg, Åke Rundgren, Gillis Samuelsson och Barbro Sjöbeck är alla verksamma inom geriatrik vid universitet eller sjukhus.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 200 kr   Spara 56% mot nypris
Ny från 455 kr