Geologi
ISBN9789144047294
Upplaga4
FormatHäftad
FörfattareJan Lundqvist
Publiceringsår2006-02-27
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor273
SpråkSvenska

Häftad • 2006-02-27

Geologi

av Jan Lundqvist

  • ISBN: 9789144047294
  • Upplaga: 4
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2006-02-27
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 273
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

500 kr

Ej tillgänglig

649 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Geologi

Boken Geologi släpptes år 2006 och är skriven av Jan Lundqvist.

Den består av 273 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp den ny för 500 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den här boken handlar om jordens (jordklotets) utveckling och om de processer i jordskorpan som ger förutsättning för människor, djur och växter att kunna leva på jordytan. Problemet kring hushållningen med jordklotets resurser har under de senaste åren blivit allt mer brännande. Den viktigaste förutsättningen för att vi ska kunna bemästra dessa problem, antingen det gäller att söka upp utvinningsbara naturtillgångar eller att skydda känsliga miljöer, är god kunskap om de geologiska processerna och den geologiska utvecklingen. Boken är uppdelad i tre huvudavdelningar: - De geologiska processerna på jordytan och i jordens inre. - Den geologiska utveckling som dessa processer resulterat i. - Tillämpningen av den geologiska kunskapen vid utnyttjandet av naturresurserna. Boken vänder sig till geologiintresserade och alla andra som vill engagera sig i debatten kring miljöfrågor och hushållning. Boken kräver inga förkunskaper i ämnet och framställningen hålls på en lättfattlig men ändå saklig nivå. Den lämpar sig för orienterande universitetskurser, som kursbok i studiecirklar och kan med fördel läsas av alla som behöver en introduktion i ämnet, t.ex. planerare och beslutsfattare som ställs inför geologiska problem. I den nya upplagan har även aktuella geologiska händelser som tsunamikatastrofen 2004 och effekterna av en tropisk cyklon på New Orleans inarbetats.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..