Genusrättsvetenskap
ISBN9789144036724
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareEva-Maria Svensson, Åsa Gunnarsson, Jannice Käll, Wanna Svedberg
Publiceringsår2009-01-26
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor265
SpråkSvenska

Häftad • 2009-01-26

Genusrättsvetenskap

av Eva-Maria Svensson, Åsa Gunnarsson, Jannice Käll och Wanna Svedberg

 • ISBN: 9789144036724
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-01-26
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 265
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sonja S
  129 kr

  Bra skick

Om Genusrättsvetenskap

Boken Genusrättsvetenskap släpptes år 2009 och är skriven av Eva-Maria Svensson, Åsa Gunnarsson, Jannice Käll och Wanna Svedberg.

Den består av 265 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Genusrättsvetenskap begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 129 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den globala samhällsomvälvande #metoo-rörelsen som pågår i vår tid visar att genusrättsvetenskapens frågor om rätt och kön är centrala. I denna boks andra upplaga fördjupas ämnet genusrättsvetenskap: ett särskilt forskningsperspektiv på juridiken och ett kunskapsområde inom rättsvetenskapen. I forskningsfältet analyseras rätten och rättsvetenskapen med hjälp av genusrättsvetenskapliga teorier, metoder och begrepp, där kön och genus är de centrala begreppen. Boken är uppdaterad utifrån rättsliga förändringar men också utifrån reflektioner kring hur mycket samtidens forskningsläge påverkar framställningen av historiska skeenden. Har kunskapen förändrats så att tidigare kunskap också bör skrivas om? Har det skett förändringar inom rättsvetenskapen generellt som påverkat hur det kritiska perspektivet genusrättsvetenskap presenteras? Genusrättsvetenskap kan användas på olika kurser inom juristutbildningen som en introduktion till forskningsfältet för studenter, lärare och forskare. Den kan även vara till nytta som en beskrivning av ett kunskapsområde för yrkesverksamma jurister. Författargruppen har i denna grundligt omarbetade upplaga utvidgats från två till fyra författare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 129 kr