Genushistoria : en historiografisk exposé
ISBN9789144032160
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAnna Jansdotter, Christina Carlsson Wetterberg
Publiceringsår2004-01-07
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor272
SpråkSvenska

Häftad • 2004-01-07

Genushistoria : en historiografisk exposé

av Anna Jansdotter och Christina Carlsson Wetterberg

 • ISBN: 9789144032160
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004-01-07
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 272
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jonatan W
  128 kr

  Bra skick

 • Nathalie W
  139 kr

  Bra skick

Om Genushistoria : en historiografisk exposé

Boken Genushistoria : en historiografisk exposé släpptes år 2004 och är skriven av Anna Jansdotter och Christina Carlsson Wetterberg.

Den består av 272 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Genushistoria : en historiografisk exposé begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 69 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad innebär det att skriva om historien utifrån ett genusperspektiv? Vad har man menat med begrepp som patriarkat, genus och genussystem? Hur förhåller sig ett samhälles genusordning till andra ordningar baserade på till exempel klass, etnicitet och sexualitet? Mycket har hänt under de tre decennier som gått sedan den teoretiska debatten inom kvinnoforskningen tog fart på 1970-talet. I den här antologin presenteras några av bidragen i denna debatt. Syftet har i första hand varit att belysa hur debatten förts och utvecklats i Sverige och bland historiker. Siktet har varit inriktat mot att fånga centrala teoretiska diskussioner och meningsskiljaktigheter, men också att ge en historiografisk exposé över hur detta forskningsfält, somi dag kallas genushistoria utvecklats. Boken är i första hand tänkt för universitetsundervisningen i genusvetenskap och historia, men passar också för allmänna teorikurser inom det humanistiska och samhällsvetenskapliga området.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 69 kr