Genus och religion
ISBN9789127116429
Upplaga1
FormatInbunden
Publiceringsår2009-01-14
FörlagNatur & Kultur Akademisk
Antal sidor212
SpråkSvenska

Inbunden • 2009-01-14

Genus och religion

 • ISBN: 9789127116429
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2009-01-14
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
 • Antal sidor: 212
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nikki B
  209 kr

  Bra skick

Om Genus och religion

Boken Genus och religion släpptes år 2009.

Den består av 212 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Akademisk.

Köp Genus och religion begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den svenska utgåvan är fackgranskad, kommenterad och försedd med ett förord av Medeleine Sultán Sjöqvist, teol dr och universitetslektor vid Teologiska institutionen, Uppsala universitet.Genus och religion behandlar de stora världsreligionerna ur ett genusperspektiv. Här visas hur maktstrukturer och könsroller byggts upp av patriarkala religions- och rättssystem, både inom kristendomen, islam och hinduismen, men också inom new age där det är kvinnan som blir heligförklarad. Den traditionella underdåniga roll som kvinnan har tilldelats behandlas, liksom mannens inrutade och låsta roll i religionernas värld.Boken är tänkt som en introduktion för grundkurser på högskola och universitet och kan användas av religionsvetare, blivande religionslärare och genusvetare.Originaltitel: Kjønn og religionÖversättning Malin Ericson

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 209 kr
 Letar efter nypriser..