Genus och kön inom medicin- och vårdutbildningar
ISBN9789144059501
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBarbro Wijma, Goldina Smirthwaite, Katarina Swahnberg
Publiceringsår2010-12-03
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor527
SpråkSvenska

Häftad • 2010-12-03

Genus och kön inom medicin- och vårdutbildningar

av Barbro Wijma, Goldina Smirthwaite och Katarina Swahnberg

 • ISBN: 9789144059501
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-12-03
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 527
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

925 kr

Ej tillgänglig

1199 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -24% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Salma I
  759 kr

  Ny

Om Genus och kön inom medicin- och vårdutbildningar

Boken Genus och kön inom medicin- och vårdutbildningar släpptes år 2010 och är skriven av Barbro Wijma, Goldina Smirthwaite och Katarina Swahnberg.

Den består av 527 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Genus och kön inom medicin- och vårdutbildningar begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 225 kr (24%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Kvinnor och män är delvis lika, delvis olika. Det innebär att kvinnor och män både har behov av likadan behandling och av behandling som är anpassad till det egna könets förutsättningar. Denna antologi belyser kvinnors och mäns förutsättningar och behov inom en rad olika medicinska områden och tar upp både biologiska och sociala faktorer som påverkar hälsa och behandling. Den behandlar även den roll som kön spelar inom vårdens arbetsliv samt hur köns- och genusperspektiv kan integreras inom olika typer av medicin- och vårdutbildningar. Ett av bokens teman är våld, kränkningar och diskriminering, och inom ramen för detta behandlas några av de olika maktordningar som kommer till uttryck vid behandlingar inom hälso- och sjukvården.Antologin har en stor spännvidd när det gäller ämnen och författare. Förhoppningsvis ska den bredd som antologin uppvisar, leda fram till frågeställningar där läsaren utmanar sina förgivettaganden inom både genusvetenskap och mer traditionell medicin samt väcka nya frågor: Om könet snarare ses som en konstruktion än en fysisk realitet – kan då kvinnor lika gärna äta mediciner som är utprovade på män och opereras med metoder och verktyg anpassade till mäns fysiologi? Å andra sidan – hur objektiv är den naturvetenskapligt inriktade medicinska forskningen egentligen om man börjar granska den utifrån frågeställningar om perspektivval och genus? Antologin vänder sig till lärare på utbildningar inom medicin, hälsa och vård. Andra målgrupper är studenter på sådana utbildningar, vårdpersonal och en intresserad allmänhet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 700 kr   Spara 24% mot nypris
 Letar efter nypriser..