Fysik för lärare
ISBN9789144076652
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareSverker Johansson, Elsie Anderberg, Olle Östklint
Publiceringsår2012-09-24
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor311
SpråkSvenska

Häftad • 2012-09-24

Fysik för lärare

av Sverker Johansson, Elsie Anderberg och Olle Östklint

 • ISBN: 9789144076652
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-09-24
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 311
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -31% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna J
  259 kr

  Bra skick

 • Sara K
  259 kr

  Ny

 • Eva Y
  309 kr

  Bra skick

Om Fysik för lärare

Boken Fysik för lärare släpptes år 2012 och är skriven av Sverker Johansson, Elsie Anderberg och Olle Östklint.

Den består av 311 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Fysik för lärare begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 117 kr (31%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Redan under sin tid i förskolan möter barnen fysikaliska begrepp. I grundskolan möter eleverna ett mer omfattande innehåll om fysikens metoder, begrepp och roller i samhälle, vardagsliv och världsbild. Men fysik finns inte bara i skolan. Den finns lika mycket på lekplatsen, på nöjesfältet och hemma i köket. Då handlar det inte om att kunna formler utan om att förstå fysikens samband och kunna samtala om dem. Fysik för lärare förbereder blivande lärare för det samtalet.Författarna ställer begreppen i centrum, begrepp som inte döljs av formler och beräkningar. Sambanden förklaras i ett vardagligt språk. Med sitt resonerande språk visar författarna vägen till förståelse, både för den blivande läraren och för eleverna i skolan.Boken innehåller klassisk fysik. Mekanikens krafter och rörelser utmanar till att utveckla ett Newtonskt tänkande. Materia, ljud, ljus, värme, ellära och magnetism behandlas också med materiens partikelnatur som bas och energin som röd tråd. Även astronomi är en självklar del av boken.Elevers tankar om fysikens begrepp tas upp i flera sammanhang. Bilder, resonerande problem och experiment fördjupar förståelsen.Boken riktar sig i första hand till blivande och verksamma lärare i årskurserna 4–6 men kan med fördel också användas i studiegångar som riktar sig mot tidigare år. Den rekommenderas också som introduktion vid lärarutbildningar i fysik där litteraturen traditionellt innehåller en stor andel formler och beräkningar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 259 kr   Spara 31% mot nypris
Ny från 376 kr