Funktionshindrade i välfärdssamhället 2:a uppl
ISBN9789140670854
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareRafael Lindqvist
Publiceringsår2009-12-07
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor204
SpråkSvenska

Häftad • 2009-12-07

Funktionshindrade i välfärdssamhället 2:a uppl

av Rafael Lindqvist

 • ISBN: 9789140670854
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-12-07
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 204
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ida N
  209 kr

  Bra skick

 • Maria L
  259 kr

  Ny

 • Emilie E
  309 kr

  Bra skick

Om Funktionshindrade i välfärdssamhället 2:a uppl

Boken Funktionshindrade i välfärdssamhället 2:a uppl släpptes år 2009 och är skriven av Rafael Lindqvist.

Den består av 204 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Funktionshindrade i välfärdssamhället 2:a uppl begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 150 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Funktionshindrade i välfärdssamhället handlar om funktionshindrades livsvillkor på några centrala områden: arbete och försörjning, vård, omsorg och utbildning, men också om funktionshindrades roll som samhällsmedborgare med anspråk på delaktighet och inflytande. Bokens fokus ligger till stor del på välfärdssystemets möjligheter och begränsningar relaterade till funktionshindrades villkor. Men det finns naturligtvis en rad andra faktorer som också påverkar medborgarnas villkor som t.ex. utvecklingen inom ekonomi och arbetsmarknad och inte minst de attityder och föreställningar vi har om vad det innebär att ha ett funktionshinder. Den historiska framställningen visar på en utveckling från ett ensidigt individuellt handikappbegrepp, som betonar individens sjukdomar, skador och andra brister som konstituerande för handikappet, till ett mer relativt handikappbegrepp som betonar omgivningens betydelse för om handikapp föreligger eller ej. Boken vänder sig till studerande på universitet och högskolor, framför allt inom socialt arbete och vårdvetenskap. I den andra upplagan har vissa ändringar och tillägg gjorts. Det gäller främst förändringar i den lagstiftning som berör funktionshindrade, som rätten till sjukpenning, rehabilitering och sjukersättning samt regler på diskrimineringsområdet. Statistiska uppgifter om LSS-insatser etc. har också aktualiserats. Rafael Lindqvist är professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 150 kr
 Letar efter nypriser..