Friluftshistoria
ISBN9789172038813
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareSörlin, Sandell
Publiceringsår1999-09-01
FörlagCarlsson Bokförlag AB
Antal sidor285
SpråkSvenska

Häftad • 1999-09-01

Friluftshistoria

av Sörlin och Sandell

 • ISBN: 9789172038813
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-09-01
 • Förlag: Carlsson Bokförlag AB
 • Antal sidor: 285
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Annelie D
  124 kr

  Bra skick

Om Friluftshistoria

Boken Friluftshistoria släpptes år 1999 och är skriven av Sörlin och Sandell.

Den består av 285 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Carlsson Bokförlag AB.

Köp Friluftshistoria begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 124 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken skildrar svensk friluftsliv under 100 år. Från målmedvetna män med lindade ben, vandringsstavar och samiska vägvisare på väg uppför fjällsidorna i 1900-talets början till dagens ekoturism och miljöpedagogik. Friluftslivet har både varit en reaktion mot och en del av moderniteten under industrisamhällets period. Det har ofta i officiella sammanhang framhållits som en metod för att uppnå olika syften (hälsa, militär styrka, nationell identitet osv), men det är dess egenvärde som varit avgörande för den bredd och det genomslag som friluftslivet haft och ännu har. Läsaren får en översikt över en viktig, men av forskningen ganska bortglömd sida av svenskt folkliv och kultur under 1900-talet. Sverker Sörlin är professor i miljöhistoria vid Umeå universitet. Klas Sandell är universitetslektor i kuturgeografi och docent. Övriga författare är i huvudsak knutna till Umeå universitet, men här återfinns även författare med mer praktisk anknytning till friluftsliv och turism.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 124 kr
 Letar efter nypriser..