Frihet, Jämlikhet, Brodermord : Revolution Och Kolonialism Hos Albert Camus
ISBN9789171394965
FormatHäftad
FörfattareMichael Azar
Publiceringsår2001-10-01
FörlagBrutus Östlings bokf Symposion
Antal sidor406
SpråkSvenska

Häftad • 2001-10-01

Frihet, Jämlikhet, Brodermord : Revolution Och Kolonialism Hos Albert Camus

av Michael Azar

  • ISBN: 9789171394965
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2001-10-01
  • Förlag: Brutus Östlings bokf Symposion
  • Antal sidor: 406
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Frihet, Jämlikhet, Brodermord : Revolution Och Kolonialism Hos Albert Camus

Boken Frihet, Jämlikhet, Brodermord : Revolution Och Kolonialism Hos Albert Camus släpptes år 2001 och är skriven av Michael Azar.

Den består av 406 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Brutus Östlings bokf Symposion.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

1961 fäller Jean-Paul Sartre sin hårda dom över den europeiska civilisationen. Den systematiska tortyren i det franska kolonialväldet har besudlat den västerländska humanismens paroller: "Vilket svammel: frihet, jämlikhet, broderskap betraktar man dem närmare skall man finna att de alla är fläckade av blod". I Frihet, jämlikhet, brodermord tar idehistorikern Michael Azar oss med till den tid då frågan om relationen mellan humanism och rasism, mellan mänskliga rättigheter och kolonialism, stod i centrum för den intellektuella debatten under tiden för den antikoloniala revolutionen i Algeriet (1954-62). Här skildras ingående de ideologiska kraftmätningar som präglade den franska kolonialepoken. I närläsningar av Albert Camus (1913-60) och Frantz Fanon (1925-61) friläggs humanismens paradoxer, nationalismens logik, revolutionens dynamik och frågan om de intellektuellas ansvar. Analysen greppar över centrala teman i den samtida filosofiska och postkoloniala diskussionen. Michael Azar är idéhistoriker och kulturskribent. Frihet, jämlikhet, brodermord har belönats med Johan Nordströms och Sten Lindroths pris för framstående lärdomshistoriskt arbete.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..