Från Taylor till Toyota - Betraktelser av den industriella produktionens organisation och ekonomi
ISBN9789144013466
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2000-06-30
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor235
SpråkSvenska

Häftad • 2000-06-30

Från Taylor till Toyota - Betraktelser av den industriella produktionens organisation och ekonomi

 • ISBN: 9789144013466
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-06-30
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 235
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Marcus M
  159 kr

  Bra skick

 • Niclas M
  179 kr

  Bra skick

Om Från Taylor till Toyota - Betraktelser av den industriella produktionens organisation och ekonomi

Boken Från Taylor till Toyota - Betraktelser av den industriella produktionens organisation och ekonomi släpptes år 2000.

Den består av 235 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Från Taylor till Toyota - Betraktelser av den industriella produktionens organisation och ekonomi begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I början av seklet lade Frederick Winslow Taylor grunden för synen på ett industriföretag som en effektiv organisatorisk maskin. Henry Ford introducerade något senare den standardiserade massproduktionen i bilindustrin som blev modell inte enbart för industri men även för sjukvård och annan verksamhet. På 1970-talet utmanade Toyota den amerikanska bilindustrin och vände många av de invanda föreställningarna på huvudet. Toyota förfinade den organisatoriska maskinen och demonstrerade att mångkunnig personal och efterfrågestyrd tillverkning åstadkom både bättre och billigare bilar. Japansk industri blev den nya förebilden. Under 80- och 90-talen har den amerikanska dominansen åter gjort sig gällande. Boken visar att såväl den amerikanska som den japanska modellen för industriell organisation utgår från antaganden som i grunden är felaktiga. Boken avslutas med en diskussion av och exempel på andra lösningar som ifrågasätter den auktoritära hierarkin. Dessa lösningar utgör försök att ge de vackra orden om ”de anställda som företagets största resurs” ett reellt innehåll.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr